Skip navigation

Icelandair liikennöi terminaali 2:sta 13.4.2015 alkaen

Artikkeli julkaistu
10.04.2015 klo 06:54
Icelandairin lentokoneita lentokentällä.
Lentoyhtiö Icelandairin lähtöselvitykset ja matkatavaroiden nouto ovat siirtyynett maanantaina 13. huhtikuuta terminaali 2:een.

Lentotunnuksella FI lentävän Icelandairin lähtöselvitys tehdään jatkossa terminaali 2:ssa tiskeiltä 240–271. Saavuttaessa matkalta tavarat noudetaan aulasta 2A.

Pyydämme Icelandairin matkustajia huomioimaan terminaalimuutoksen. Lentolipussa tai matkustusasiakirjoissa voi olla vielä vanha terminaalinumero.

Icelandair lentää non-stopina Helsingistä kerran päivässä Reykjavikiin, joinakin päivinä myös kahdesti. Aikataulut ja yhteydet saat lentohaustamme.

Miksi lentoyhtiöt vaihtavat terminaalia?

Terminaalimuutokset eivät ole kovin yleisiä, mutta joskus niitä kuitenkin joudutaan tekemään.

Tyypillisesti vaihtoja tehdään lentoyhtiön aikataulumuutosten vuoksi. Tuolloin jokin osa lentoyhtiön tai lentoaseman logistiikasta voi muuttua merkittävästi.

Esimerkiksi muuttuneet lähtöselvitys-, turvatarkastus- tai lentokonepysäköinnin prosessit voivat estää sujuvan toiminnan nykyisessä terminaalissa. Toinen terminaali voi tarjota kyseiseen aikatauluun enemmän kapasiteettia.

Lentoyhtiön muutto toiseen terminaaliin vaatii erittäin huolelliset valmistelut. Lentoyhtiöt käyvät omat lähtöselvitys- ja matkatavaraprosessit läpi oman huolintayhtiönsä kanssa sekä tekevät muutokset omiin tietojärjestelmiinsä.

Lentoasema puolestaan varmistaa IT-yhteyksien toimivuuden, vaikutukset lentokoneen paikoitukseen ja matkustajien opastukseen sekä tukee lentoyhtiötä matkustajille suuntautuvassa viestinnässä.

Matkustus