Skip navigation

Icelandair flyttar till terminal 2 från och med den 13 april 2015

Article published
10.04.2015 kl 06:54
Icelandair airplanes at airport.
Flygbolaget Icelandairs incheckning och bagagehämtning flyttas till terminal 2 måndagen den 13 april.

Incheckningen för Icelandair som flyger med flygbolagskoden FI sker vid diskarna 240–271 i terminal 2. Vid ankomst hämtas bagaget ut i hall 2A.

Vi ber Icelandairs passagerare att beakta terminaländringen. Flygbiljetten eller resedokumenten kan fortfarande ha kvar det gamla terminalnumret.

Icelandair flyger en eller två gånger om dagen nonstop från Helsingfors till Reykjavik. Tidtabellerna och förbindelserna hittar du med hjälp av vår sökning av flygförbindelser.

Varför byter flygbolag terminal?

Terminaländringar är inte särskilt vanliga, men ibland behöver de ändå göras.

Typiskt sker byten på grund av ändringar i flygbolagets tidtabeller, varvid en del av flygbolagets eller flygplatsens logistik kan påverkas avsevärt.

Till exempel ändrade processer vid incheckning, säkerhetskontroll eller flygplansparkering kan förhindra en smidig verksamhet i den nuvarande terminalen. En annan terminal kan erbjuda mer kapacitet för den förevarande tidtabellen.

Flytten av ett flygbolag till en annan terminal kräver mycket noggranna förberedelser. Flygbolaget går igenom sina inchecknings- och bagageprocesserna tillsammans med sitt speditionsbolag samt genomför ändringar i sina informationssystem.

Flygplatsen i sin tur kontrollerar att IT-förbindelserna fungerar och vilka effekter som ändringen har på parkeringen av flygplan och vägledningen av passagerare samt stöder flygbolaget i kommunikationen ut till passagerarna.

Resa