Ohita navigaatio

Ivalon lentoaseman terminaalilaajennus otettiin käyttöön

Artikkeli julkaistu
13.05.2015 klo 10:56
Arkistointipäiväys
Matkustus
Finavia saavutti tärkeän etapin Ivalon lentoasemalla, kun terminaalin uudisosa otettiin käyttöön keskiviikkona 13. toukokuuta. Samalla aloitettiin nykyisen terminaaliosan kunnostaminen.

– Olemme iloisia, että saimme laajennuksen myötä lisää tilaa matkustajien käyttöön. Ensimmäiset matkustajat pääsivät uudenkarheaan terminaaliin helatorstain alla, sanoo Lapin aluejohtaja Martti Oinas Finaviasta.

Käyttöönoton myötä lähtöselvitys, matkatavaranjättö ja turvatarkastus siirtyivät terminaalin laajennukseen. Uudisosassa avataan myös ravintola.

Terminaalin vanha osa on edelleen käytössä porttitoimintojen osalta, mutta sen kunnostaminen alkaa uudisosan käyttöönoton myötä. Remontti jatkuu marraskuulle asti.

– Suunnitelmiemme mukaan valmista tulee vähän ennen talvisesonkia, Oinas sanoo.

Lentoaseman uudistustöiden jälkeen matkustuskokemus on entistä sujuvampi ja mukavampi varsinkin sesonkiaikoina. Finavia myös valmistaa lentoasemaa kasvaviin liikennemääriin.

Finavian panostus Lapin matkailuun on Ivalossa yhteensä 13,5 miljoonan euron arvoinen.

Ivalon lisäksi Finavia panostaa määrätietoisesti muihinkin Lapin lentoasemiin. Rovaniemellä uudistetaan terminaali, jonka toimivuus, ilme ja viihtyvyys nousevat uudelle tasolle vuoden 2015 aikana. Vastikään uudistetulla Kittilän lentoasemalla tehdään elokuussa lentoliikennealueiden peruskorjaus.