Skip navigation

Kahdeksan vaihtoehtoista kohdetta ystävänpäiväksi

Artikkeli julkaistu
11.02.2015 klo 09:02
Krakova yöllä.
Hotellihintojen vertailusivusto trivago.fi listasi vaihtoehdot kahdeksalle perinteiselle romanttiselle kohteelle. Nämä helmet eivät ehkä ole yhtä suosittuja turistien keskuudessa kuin kuuluisat vastineensa, mutta romantiikassa ne eivät todellakaan jää kakkosiksi.

Tänä vuonna ystävänpäivää vietetään lauantaina, mikä tarjoaa loistavan syyn lähteä romanttiselle viikonloppumatkalle. Rakastavaisten klassikkokohteita ovat romantiikan kaupungit kuten Venetsia, Rooma, Buenos Aires ja tietenkin Pariisi. Jos nämä kestosuosikit on kuitenkin jo nähty, tai haluat muuten vain yllättää kultasi hieman erilaisella kohteella, jatka lukemista.

Venetsian sijasta: Brugge (Belgia)

Venetsia on tunnettu romanttisista kanaaleistaan ja kapeista kävelykaduistaan. Mutta tiesitkö, että Euroopassa on myös muita kanaalikaupunkeja? Belgiassa sijaitseva Brugge tunnetaan ”Pohjolan Venetsiana”. Tämä Unescon maailmanperintöluetteloonkin päässyt kaupunki ihastuttaa ainutlaatuisella ilmapiirillään, joka tuntuu vievän vierailijan satoja vuosia ajassa taaksepäin. Kaupungin historiallinen keskusta koostuu korkeaharjaisista taloista, rakennusten välissä mutkittelevista kanaaleista, pienistä teehuoneista ja suklaapuodeista sekä keskiaikaisista kivikaduista, joita pitkin kulkee hevosten vetämiä vaunuja. Hieman vanhankaupungin ulkopuolella sijaitsevasta viehättävästä Minnewaterin puistosta löytyy Lake of Love eli ”rakkauden järvi”. Legendan mukaan pariskunta, joka kulkee järven ylittävää siltaa pitkin kokee ikuisen rakkauden.

Viehättävä B&B Den Witten Leeuw sopii täydellisesti romanttisen viikonlopun viettoon Bruggessa.

New Yorkin sijasta: Madrid (Espanja)

New York on ainutlaatuinen kaupunki kulttuuritarjontoineen, pilvenpiirtäjineen ja Keskuspuistoineen. Romanttisen suurkaupungin tunnelmaa ei kuitenkaan tarvitse lähteä hakemaan valtamerten takaa. Espanjan pääkaupunki Madrid on paikka, jossa tuntuu aina tapahtuvan jotain. Kaupungissa on merkittävä määrä museoita, gallerioita, teattereita ja upea oopperatalo kuninkaallisen palatsin vieressä. Aurinkoisena päivänä kannattaa suunnata El Retiron puistoon. Puistossa olevalla lammella voi vuokrata soutuveneen ja viettää romanttisen hetken soudellen ja nauttien rentouttavasta tunnelmasta keskellä kaupunkia.

Tyylikäs kaupunkihotelli Jardines de Sabatini kruunaa ystävänpäiväviikonlopun Madridissa.

Pariisin sijasta: Bath (Englanti)

Ranskan pääkaupunki Pariisi on vakiinnuttanut asemansa rakkauden kaupunkina, ja se onkin ehdottomasti maineensa veroinen. Jos haluat kuitenkin välttää kliseisen ystävänpäivän, vie rakkaasi Bathin kaupunkiin Englantiin. Tämä Unescon maailmanperintöluetteloon valittu kaupunki ei ehkä ole yhtä tunnettu kuin Pariisi, mutta siellä on lukuisia ihastuttavia paikkoja, jotka on kuin tehty ystävänpäiväviikonloppua varten. Miltä kuulostaisi esimerkiksi kylpyläpäivä kuumissa lähteissä tai näköalojen ihastelu keskiaikaisen kirkon tornin huipulta? Prior Parkin puistossa sijaitseva Palladian Bridgen silta on yksi kaupungin romanttisimmista paikoista. Jopa niin romanttinen, että Bathin virallinen matkailuorganisaatio mainitsee nettisivuillaan sen olevan täydellinen paikka kosinnalle.

Ylellinen The Royal Crecent sopii romanttisen viikonlopun viettoon klassiseen brittiläiseen tyyliin.

Rooman sijasta: Santiago de Compostela (Espanja)

Historiallinen Rooma on suosittu kohde rakastavaisten keskuudessa. Se ei kuitenkaan ole ainoa kohde entisaikojen ilmapiiristä nauttiville ystävänpäivämatkailijoille. Luoteis-Espanjassa sijaitseva Santiago de Compostela tunnetaan Rooman tapaan pyhiinvaelluskohteena. Kaupungin maamerkki on satoja vuosia vanha katedraali, jonka alle apostoli Jaakob vanhemman kerrotaan olevan haudattu. Katedraalia ympäröi Unescon maailmanperintöluetteloon valittu Santiago de Compostelan vanhakaupunki. Vanhankaupungin laidalla sijaitsee Alamedan puisto, jossa kasvava suuri eukalyptuspuu tunnetaan ”rakastavaisten puuna”. Perinteen mukaan pariskunnat kiertävät tämän ikivanhan puun ympäri joko uusiakseen häävalansa tai tunnustaakseen toisilleen rakkautensa.

Idyllinen Rúa Villar vanhassa kaupungissa tekee ystävänpäiväviikonlopusta Santiago de Compostelassa unohtumattoman.

Seychellien sijasta: Santorini (Kreikka)

Seychellien saariryhmä Intian valtamerellä on todellinen unelmakohde romantiikannälkäisille matkailijoille valkeine hiekkarantoineen ja upeine auringonlaskuineen. Paratiisisaaria löytyy kuitenkin lähempääkin. Kreikalle kuuluva Santorinin saariryhmä Egeanmerellä on yksi niistä. Santorini syntyi tuhansia vuosia sitten tulivuorenpurkausten seurauksena, mikä antaa saarten luonnolle täysin oman leimansa. Perinteisten valkeiden hiekkarantojen lisäksi saarilta löytyy myös punaisen ja mustan hiekan sekä vulkaanisten kivien peittämiä rantoja. Tulivuori on yhä aktiivinen, ja sen kraateri on meressä. Santorini on tunnettu syvänsinisistä vesistään ja kuvankauniista auringonlaskuistaan, mikä tekeekin siitä suositun häämatkakohteen. Romanttinen viikonloppu näissä maisemissa ei voi epäonnistua!

Helmikuussa kylpylähotelli Suites of the Gods on oiva valinta viikonlopuksi Santorinilla.

Firenzen sijasta: Cochem (Saksa)

Italian Firenze on unelmakohde niille pariskunnille, jotka haluavat maistella laatuviinejä ja nauttia Toscanan kauniista maisemista. Mutta tiesitkö, että Euroopassa on muitakin viinialueita? Cochem sijaitsee Mosel-joen varrella Saksassa, lähellä Belgian, Luxemburgin ja Ranskan rajoja. Kaupungissa on ihastuttavia keskiaikaistyylisiä rakennuksia, mukulakivikatuja, ja laakson yllä kohoaa mahtava, tuhat vuotta vanha Valtakunnanlinna. Joen vartta kulkemalla voi vierailla useilla viinitarhoilla ja maistella alueelle tyypillistä Riesling-viiniä.

Hotel-Café Germania henkii historian lehtien havinaa.

Buenos Airesin sijasta: Sevilla (Espanja)

Buenos Aires kuumine tangoineen vetää puoleensa pariskuntia ympäri maailman. Jos Argentiina tuntuu kuitenkin liian kaukaiselta kohteelta viikonloppumatkaa varten, latinotunnelmaan pääsee lähempänäkin. Andalusian pääkaupunki Sevilla Etelä-Espanjassa on tunnettu flamencosta, ystävällisistä ihmisistä ja laajasta kulttuurivalikoimasta. Kaupunki hurmaa myös kapeilla kaduillaan ja arkkitehtuurillaan, johon kuuluu paitsi vanhoja ja arvokkaita monumentteja, myös moderneja rakennuksia. Romanttiseen Sevillan matkaan kuuluu myös veneen vuokraminen ja soutaminen kanaalia pitkin Plaza de Españalla. Illallisen nauttimista varten voi valita jonkun kaupungin tunnelmallisista tapas-ravintoloista.

Viiden tähden luksushotelli Alfonso XIII tekee viikonlopusta erityisen.

Prahan sijasta: Krakova (Puola)

Tšekin pääkaupungista Prahasta on tullut yksi suosituimmista romanttisista kohteista hurmaavine vanhoine kaupunkeineen ja upeine monumentteineen. Itä-Euroopasta löytyy kuitenkin muitakin romantiikan helmiä, kuten esimerkiksi Puolan toiseksi suurin kaupunki Krakova. Unescon maailmanperintöluettelossa oleva Krakovan historiallinen keskusta henkii tämän ainutlaatuisen kaupungin ilmapiiriä. Kivisiä katuja reunustavat pienet kahvilat ja putiikit, viihtyisät ravintolat sekä upeat kivikirkot. Illalla kaupungin monumentit on valaistu kauniisti, mikä tarjoaa loistavat puitteet tunnelmalliselle kävelylle käsi kädessä. Romanttisen kävelyretken kruunaa Veiksel-joen ylittäminen kävelysiltaa pitkin. Rakastavaiset kiinnittävät sillan kaiteeseen lukkoja ja heittävät avaimen sitten veteen.

Tunnelmallinen Unicus vanhassa kaupungissa tekee ystävänpäiväviikonlopusta Krakovassa ikimuistoisen.

Lähde: www.trivago.fi
Kuvat: © Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Poland / Flickr

Hae aikatauluja ja yhteyksiä Helsinki-Vantaalta

 

Matkustus