Skip navigation

Kehärata avautuu: Paremmat liikenneyhteydet maakunnista

Artikkeli julkaistu
30.06.2015 klo 11:00
Visualisointi Helsinki-Vantaa lentoaseman juna-asemasta.
Heinäkuussa avautuva Kehärata parantaa myös yhteyksiä muualta Suomesta pääkaupunkiseudulle.

Kehäradan myötä muualta Suomesta tulevien liikkuminen pääkaupunkiseudulla sujuvoituu. Lentokoneella maakuntien kentiltä saapuvat voivat vaihtaa junaan ja jatkaa sillä Helsingin keskustaan tai radan varren asemille.

Juna on kilpailukykyinen vaihtoehto esimerkiksi taksille, sillä junalla pääsee tavallisen pääkaupunkiseudun seutulipun hinnalla keskustaan. Kaikki junat ovat matalalattiajunia, joilla on helppo kulkea myös matkatavaroiden kanssa.

Kesällä esimerkiksi Kivistön asuntomessuille saapuminen on kätevää, sillä yksi Kehäradan asemista on Kivistössä. Junalla pääsee myös esimerkiksi Messukeskukseen Pasilaan.

Junalla kotoa lentoasemalle

Kehäradan myötä kaupungeista, joista on junayhteys, voi kesästä alkaen tulla lentoasemalle koko matkan junaa käyttäen.

Lentokentän juna-asema avataan 10. heinäkuuta mennessä.

Juna kulkee muualta Suomesta päärataa pitkin Tikkurilaan, jossa voi vaihtaa lentoasemalle menevään junaan. Esimerkiksi Hämeenlinnasta tai vaikka Lahdesta tulijat voivat aloittaa loma- tai työmatkan mukavasti junalla.

Tikkurilan asema on kokenut täydellisen uudistuksen, joten junanvaihto siellä on entistä miellyttävämpää. Uusi asemakeskus Dixi avasi ovensa tammikuussa ja toinen vaihe valmistuu syksyllä 2016.

Junia kymmenen minuutin välein

Kehärata yhdistää pääradan sekä Vantaankosken radan. Uusi raideyhteys kulkee Tikkurilasta lentoaseman kautta Vantaankoskelle.

Junat liikennöivät Kehäradalla 10–15 minuutin välein molempiin suuntiin. Myöhään illalla ja aikaisin aamulla vuoroväli on 30 minuuttia.

Kehäradan asemat Tikkurilan suunnasta ovat Leinelä, Lentoasema, Aviapolis, Kivistö ja Vehkala.

Matkustus