Skip navigation

Kesälomalla suoraan Chicagoon

Artikkeli julkaistu
13.05.2015 klo 06:00
Ilmakuva Chicagosta.
Yhdysvaltain kolmanneksi suurin kaupunki kutsuu. Suorat lennot Helsinki-Vantaalta alkavat kesäkuussa.

Chicago tarjoaa matkailijalle ennen kaikkea urheilua, taidetta, musiikkia ja hyvää ruokaa arkkitehtuuria unohtamatta.

Hyvän katsauksen kaupunkiin ja sen arkkitehtuuriin saa Chicago-joen varren Riverwalkilta. Yksi arkkitehtuurin mestariluomuksista on läntisen pallonpuoliskon korkein rakennus, 108-kerroksinen Willis Tower.

Sen näköalatasanteelta kerroksesta 103 avautuvat upeat näkyvät yli Michigan-järven. Huimapäisimmät ihailevat näkymiä lasiselta ulokkeelta, jonka kaikki pinnat lattiaa myöten ovat erityiskirkasta panssarilasia.

Kesällä kaikki tuntuu tapahtuvan Millennium Parkissa. Puistoalueella järjestetään ilmaisia konsertteja, näyttelyitä ja perhetapahtumia, ja ympäristötaidetta on joka puolella. Omaa valokuvataidetta syntyy kuvaamalla esteetöntä näkymää Chicagon skylineen.

Musiikkifestivaalit houkuttelevat

Chicago on tunnetusti jazzin tyyssija, ja kaupungin lukuisat musiikkifestivaalit vetävät yleisöä ympäri maailmaa.

Tulevan kesän kohokohtia ovat muun muassa 13.–15.6. järjestettävä Chicago Blues Festival ja syyskuun alkuun osuva Chigaco Jazz Festival.

Yksi Amerikan arvostetuimmista taidemuseoista on Chicago Art Institute, jonka matkailusivusto TripAdvisor valitsi vuoden museoksi vuonna 2014. Pysyviin kokoelmiin kuuluu muun muassa runsaasti eurooppalaista impressionismia, ja kesän aikana järjestetään peräti yhdeksän näyttelyä.

Harva tietää, että Chicago on myös kulinaristien kohde. Kaupungista löytyy useita korkealaatuisia ruokapaikkoja, mukaan lukien kaksi kolmen Michelin-tähden ravintolaa. Ja onhan Chicago myös täyttävän pannupizzan kotikaupunki.

Finnair lentää suoraan Helsinki-Vantaalta Chicagoon kolme kertaa viikossa 13.6.–17.10.2015 välisenä aikana. Chicagosta on myös erinomaiset jatkoyhteydet kaikkialle Amerikkaan.

Hae lentoyhteyksiä ja aikatauluja

Kuvat: iStockphoto, Wikimedia

Matkustus