Skip navigation

Direkt till Chicago på semester i sommar

Article published
13.05.2015 kl 06:00
A aerial image of Chicago.
Förenta staternas tredje största stad kallar. I juni börjar Finnair flyga direkt från Helsingfors-Vanda till Chicago.

Chicago erbjuder framför allt sport, konst, musik och god mat, utan att förglömma intressant arkitektur.

En bra överblick över staden och dess arkitektur får man på Riverwalk, som ligger vid Chicagofloden. Willis Tower är ett av arkitekturens mästerverk och med sina 108 våningar västra halvklotets högsta byggnad.

Från dess utsiktsplattform på 103:e våningen har man en fantastisk utsikt över Michigansjön. De mest våghalsiga beundrar utsikten från någon av glasavsatserna, vars samtliga ytor – inklusive golvet – består av extra klart pansarglas.

På sommaren verkar allt hända i Millennium Park. I parken anordnas gratiskonserter, utställningar och familjeevenemang, och överallt finns det miljökonst. Din egen fotokonst skapar du genom att fotografera den obehindrade utsikten över Chicagos skyline.

Musikfestivaler lockar

Chicago är känt som ett jazzcentrum, och stadens många musikfestivaler lockar publik från hela världen.

Sommarens höjdpunkter är bland annat Chicago Blues Festival, som går av stapeln 13–15.6, och Chigaco Jazz Festival, som infaller i början av september.

Chicago Art Institute, som är ett av Amerikas mest prestigefyllda konstmuseer, utsågs till årets museum 2014 av resesajten TripAdvisor. De permanenta utställningarna innehåller bland annat en stor samling av europeisk impressionism, och i sommar anordnas hela nio utställningar.

Få känner till att Chicago även är ett kulinariskt resmål. I staden finns ett stort antal högklassiga restauranger inklusive två trestjärniga Michelinrestauranger. Och så är ju Chicago den mättande pannpizzans hemstad.

Finnair flyger direkt från Helsingfors-Vanda till Chicago tre gånger i veckan under perioden 13.6–17.10.2015. Chicago har även utmärkta anslutningar till övriga delar av Amerika.

Sök flygförbindelser

Foto: iStockphoto, Wikimedia

Resa