Skip navigation

Kiitotieremontti käynnistyy 11.5.

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
08.05.2015 klo 14:10
Lentokoneita kiitotiellä.
Helsinki-Vantaan kiitotie 1 peruskorjataan 11.5–2.8.2015. Finavia on suunnitellut remontin aikaisia lentoaikatauluja tiiviissä yhteistyössä lentoyhtiöiden kanssa. Viiveet ja muut muutokset lentoaikatauluissa ovat kuitenkin mahdollisia. Finavia kehottaa matkustajia seuraamaan lentoyhtiöidensä tiedotusta.

Vajaan kolmen kuukauden mittaisen kiitotieremontin aikana kiitotie 1 peruskorjataan ja kiitoteiden 1 ja 2 risteyskohta uusitaan. Lentoliikenteen käytössä on normaalin kolmen sijaan kaksi kiitotietä. Remontin alkupuolella myös kiitotie 2 on normaalia suppeammassa käytössä.

Muutokset lentoaikatauluissa mahdollisia – seuraa lentoyhtiösi tiedotusta

Finavia on tiedottanut lentoyhtiöitä kiitotieremontista jo syksyllä 2014. Samaan aikaan yhtiö aloitti kesän lentoaikataulujen suunnittelun tiiviissä yhteistyössä lentoyhtiöiden kanssa, jotta lentoliikenne saataisiin toimimaan mahdollisimman sujuvasti myös remontin aikana.

Lentoaikataulutus on toteutunut pitkälti syksyn suunnitelmien mukaan. Lentojen uudelleensovittamisesta johtuen viiveet ja muut muutokset lentoaikatauluissa ovat kuitenkin mahdollisia.

Finavia kehottaa matkustajia seuraamaan lentoyhtiöidensä tiedotusta mahdollisten aikataulumuutosten varalta.

Muutoksia lentomeluun

Kiitotieremontti tuo muutoksia lentomeluun kesällä 2015. Lentokonemelu saattaa remontista johtuen lisääntyä esimerkiksi Pohjois-Helsingissä ja Keravalla.

Muutokset lentomeluun kesällä 2015

Lisätietoa kiitotieremontista

Kehitys