Hyppää pääsisältöön

Kittilästä ja Helsinki-Vantaalta helposti Müncheniiin!

Julkaistu
19.10.2015 klo 06:00
Müncheniin pääsee nyt suoraan jopa Lapista, ja Helsinki-Vantaalta viisi kertaa päivässä.

Saksan kolmanneksi suurin kaupunki ja Baijerin osavaltion pääkaupunki München on erinomainen valinta viikonloppumatkalle. Jos aikaa on enemmän, upeat matkailukohteet ja Alppien hiihtokohteetkin ovat auto- tai junamatkan ulottuvilla.

München täytti jokunen vuosi sitten 850 vuotta. Historialliset rakennukset hivelevät silmää. Jos kaupunkilaisilta kysytään, he ovat ennen kaikkea baijerilaisia. Baijerin vapaavaltio liitettiin Saksan liittotasavaltaan vasta vuonna 1949.

Ensimmäinen asia, joka Münchenistä tulee mieleen on tietysti oluen ympärille keskittyvä Oktoberfestsyys–lokakuun vaihteessa. Kaupunki tarjoaa myös paljon muuta.

Loppuvuoden huipennus – joulumarkkinat

Adventtiajan ykköskohde on kaupungin keskusaukiolla Marienplatzilla 27.11.–24.12.2015 järjestettävät joulumarkkinat. Aukiota koristava joulupuu valaistaan 3 000 lampulla. 

Monissa kaupunginosissa on lisäksi pienempiä joulumarkkinoita, joihin voi pysähtyä lämmittävälle juomalle tai käsityötuotteita ihailemaan. Tunnelma on taattu!

Münchenin keskustassa liikutaan kävellen keskieurooppalaisesta kaupunkitunnelmasta nauttien. Kahviloita on tiheässä, ja tyylikkäiden kaupunkilaisten tarkkailu suosittua ajanvietettä. Satoja vuosia vanha Dallmayerin herkkukauppa Dienerstrassella toimi jo Baijerin kuninkaiden hovihankkijana.

Autoihmiset suunnistavat BMW:n pääkonttorille, jossa on näyttelyitä, automuseo ja päivittäisiä tehdaskierroksia. Lapsiperheiden suosikki on vehreällä puistoalueella sijaitseva Hellabrunnin eläintarha.

Kulttuurimatkailijalle München on aarreaitta. Kaupungissa on 60 teatteria ja 45 museota. Alte Pinakothek ja Neue Pinakothek ovat museoista kuuluisimpia, esitellen nimiensä mukaisesti vanhaa ja modernia eurooppalaista taidetta.

Junalla suoraan lentokentältä Alpeille 

Jos aikaa on viikonloppua enemmän, tarjoaa lähiseutu paljon nähtävää. Neuschwansteinin satulinna sijaitsee noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä kaupungista. Talviaikaan se on avoinna kello 10–16.

Jopa Alppien hiihtokeskukset ovat lähellä. Kitzbüheliin ja Sölliin ehtii autolla puolessatoista tunnissa. Molempiin pääsee myös junalla suoraan lentokentältä reilussa kolmessa tunnissa.

Müncheniin on Suomesta erinomaiset, suorat yhteydet. Finnair lentää sinne Helsinki-Vantaalta kaksi kertaa päivässä, ja Lufthansa kolme kertaa.

Lufthansan talvikauden uutuus on suora lento Kittilästä Müncheniin kerran viikossa lauantaisin ajalla 19.12.2015–26.3.2016.

Hae aikatauluja ja lentoyhteyksiä Suomen ja Saksan välillä

Matkustus