Skip navigation

Kuopion lentoasema: Lentäen järvien keskelle

Artikkeli julkaistu
17.04.2015 klo 06:00
Laskeutuminen Kuopion lentoasemalle on erityislaatuinen kokemus. Lentokoneen molemmilla puolilla aukeaa silmänkantaman taakse ulottuva järvimaisema.

Kuopion lentoaseman sijaintia on nimitetty maailman kauneimmaksi. Euroopan suurin järvikokonaisuus on Järvi-Suomi, ja Kuopio sijaitsee tämän ainutlaatuisen alueen sydämessä.

Lentoasema on aivan Juurusveden ja Iso-Jälän järvien välissä.

– Vuodenaikojen mukaan vaihtuva maisema ihastuttaa erityisesti ulkomaalaisia. Kesän siniset vedet, syksyn ruska, lumiset talvet sekä veden ja saarten läsnäolo sävähdyttävät matkustajia. Meille kuopiolaisille maisema on tietysti niin tuttu, että emme aina edes huomaa sen erityisyyttä, lentoaseman päällikkö Raija Niskanen toteaa.

Laituriin omalla veneellä

Lentoasemalta Kuopion matkustajasatamaan on vesiteitse 20 kilometrin matka. Lentoaseman kupeessa sijaitsevan Järviterminaalin venelaituriin pääsee aluksilla, joiden korkeus on enintään 6 metriä.

– Veneilijät voivat parkkeerata laituriin ja käydä nauttimassa virvokkeita Järviterminaalin tiloissa.

Upeiden järvimaisemien lisäksi Kuopion lentoaseman erikoisuuksiin kuuluvat myös Karjalan lennoston nousevat ja laskeutuvat Hornetit. Niiden lentoa pysähtyvät ihmettelemään sekä kotimaasta että ulkomailta tulevat matkustajat.

Leppoisaa tunnelmaa

Kuopiota markkinoidaan yhtenä Suomen vetovoimaisimmista kaupungeista. Se tunnetaan muun muassa Kuopio Tanssii ja Soi -tapahtumasta sekä Tahkon matkailukeskuksesta. Alueen brändiajatus “Odottamattomia kohtaamisia” toteutuu lentoasemalla hyvinkin usein.

– Kuopion lentoasema tunnetaan hyvästä asiakaspalvelustaan ja leppoisasta tunnelmastaan. Jokaisen matkustajan halutaan viihtyvän ja tuntevan itsensä tervetulleeksi, Niskanen sanoo.

– Savolaisuus näkyy lentoasemalla lupsakkuutena. Perinteistä savolaista “viäräleukasuutta” ei sen sijaan taida lentoasemalla juurikaan esiintyä.

Kuopion lentoasemalle laskeutuu arkipäivisin 7–8 lentoa. Viikonloppuisin liikennettä on vähemmän. Reittilennot kulkevat Helsingin ja Kuopion väliä; tilauslennot suuntaavat kohti etelän aurinkoa. Vuoden aikana aseman kautta kulkee noin 260 000 matkustajaa.

– Valtaosa Kuopion lentoaseman matkustajista on liikemiehiä ja -naisia. Kesä onkin huomattavasti muita vuodenaikoja hiljaisempi, Niskanen sanoo.

Siirry Kuopion lentoaseman etusivulle

Matkustus