Skip navigation

Kuopion lentoaseman valttina paikallisuus

Artikkeli julkaistu
05.08.2015 klo 06:00
Aune Mergold.
Kuopion lentoasema sijaitsee Savon sydämessä ja on tyypillinen paikallinen lentokenttä. Työntekijöiden päivät täyttyvät monista eri tehtävistä.

Rissalassa, noin 14 kilometriä Kuopion keskustasta koilliseen sijaitseva Kuopion lentoasema on Suomen seitsemänneksi vilkkain lentoasema matkustajamäärillä mitattuna.

Kentältä on liikennöintiä niin kotimaan kuin ulkomaiden kohteisiin. Viime vuonna Kuopion kautta kulki 260 364 matkustajaa.

Kuopiossa, kuten muillakin pienillä lentokentillä, työntekijöiden päivät täyttyvät mitä moninaisimmista tehtävistä.

– Me olemme moniosaajia. Kunnossapidossa ja pelastuspalvelussakin kaikki ovat käyneet esimerkiksi turvatarkastuskurssin ja tekevät myös turvatarkastajan tehtäviä, kertoo palvelupäällikkö Aune Mergold.

Erikoisosaaminen yhdistää

Kuopion lentoasemalle tehtiin laaja remontti vuonna 2014. Tuolloin uusittiin terminaalin kalusteet. Lisäksi porttialueelle saatiin uusi ravintola.

Kuopion lentokenttää käytetään sekä siviili- että sotilaslentotoimintaan.

Työntekijöiden suuntautuminen moniin eri työtehtäviin on yhdistänyt koko lentokentän väen yhdeksi tiiviiksi joukoksi.

– Meillä on täällä todella hyvä yhteishenki niin oman toimialan kuin toisten toimialojen sisällä. Viihdyn siksi täällä erittäin hyvin, kertoo Aune Mergold.

Paikallisia erikoisuuksia

Säännöllinen matkustajalentoliikenne Kuopion lentoasemalle alkoi vuonna 1946. Lentoasema toimii myös hätälaskupaikkana sen yli kulkevan Kaukoidän lentoreitin lennoille, koska se on harvoja sisämaan kenttiä, joka kestää tarvittaessa jopa Boeing 747:n painon.

Kuopion lentoaseman erityshuomion aiheena on paikallisuus.

– Kahvila-ravintolasta saa monia oman alueemme herkkuja, kuten kalakukkoa, Mergold kertoo.

– Lisäksi olemme kiinnittäneet sisustuksessa huomiota vesistön ja saariston teemaan, eli ympäristöön, jossa lentoasemamme sijaitsee.

Lentoaseman ikkunoissa ja palvelutiskeillä toistuu kaislikkoteema. Matkalle lähtöä voi puolestaan odotella laituripenkeillä tai kalliomaisilla sohvilla. Kelottuneet pöllit käyvät joko pöydästä tai jakkarasta.

Savolaiset ovat tunnettuja leppoisuudestaan, ja samalla hengellä haluavat Kuopion lentoaseman työntekijät asiakkaitaan palvella.

– Huumorintaju on tärkeää asiakaspalvelussa. Kuopio onkin pärjännyt aina hyvin asiakaskyselyissä. Panostamme siihen, että tänne on helppo tulla ja että meitä on helppo lähestyä, Aune Mergold sanoo.

Jos olet lähdössä lennolle, voit tutusta Kuopion lentoaseman palveluihin Lähden-sivulla.

Matkustus Ihmisiä & Ilmailua