Skip navigation

Lapin elämykset kutsuvat – vain tunnin lentomatka

Artikkeli julkaistu
14.11.2015 klo 07:00
Helsinki-Vantaan lentoasemalta lennät runsaassa tunnissa kuuteen kohteeseen Pohjois-Suomessa. Pääset saman tien keskelle talven riemuja ja elämyksiä.

– Lentoasemaverkostomme on hyvin tiheä pienellä maantieteellisellä alueella. Sen ansiosta pääset perille Lappiin reilussa tunnissa ja kohta sen jälkeen rinteeseen tai ladulle, sanoo Finavian markkinointipäällikkö Kaisa Venermo.

Finavian Lapland Airports on osa Lapin matkailun palveluverkostoa. Lapland Airports käsittää kuusi kohdetta eri puolilla pohjoisinta Suomea. Tulevana talvena niistä lennetään ainakin viiteen: Kittilään, Ivaloon, Rovaniemelle, Kemi-Tornioon ja Kuusamoon.

Kaikkiin lennetään suoraan Helsinki-Vantaalta. Lennot Lapin kohteisiin on aikataulutettu niin, että vaihtoyhteydet Helsinki-Vantaan kautta toimivat sujuvasti.

Esimerkiksi Rovaniemelle on ympäri vuoden korkeintaan tunnin vaihtoaika kaikista kansainvälisistä kohteista – ja päinvastoin. Sama pätee talven sesonkiaikana lentoyhteyksiin Kittilään ja Ivaloon.

Heti moottorikelkkailemaan tai vaikka saunaan 

Monissa Lapland Airports -kohteissa matkailuaktiviteetit ovat liki lentoasemaa ja tarvittaessa jo lentoasemalta asti käytettävissä.

Rovaniemellä paikalliset yrittäjät voivat tuoda moottorikelkat lentoasemalle, josta matka jatkuu jouhevasti pitkin lumisia maisemia.

– Kuusamon lentoasemalla taas on erillisrakennus saunoineen ja kokoustiloineen. Kittilän lentoasemalla kokoustilaan on mahdollista myös ostaa oma turvatarkastus, jonka jälkeen ryhmä saa siirtyä suoraan koneeseen, Venermo vinkkaa.

Katso tästä talven tapahtumia Lapissa

Lapin talvi on täynnä tapahtumia. Poimimme niistä muutamia makupaloja:

Ivalo

Kaamosjazz tarjoaa tunnelmallisia iltakonsertteja ja yllätyksellisiä jameja 19.–22.11.2015 Saariselällä ja Inarissa. 

Kuusamo

Fis Ruka Nordic 2015 on Rukalla 27.–29.11.2015 järjestettävä maailman suurin talvilajien maailmancuptapahtuma. 

Rovaniemi

Arctic Lapland Rally ajetaan ainoana kansainvälisenä rallina pelkästään jäisillä ja lumisilla teillä. 28.–30.1.2016.

Kemi-Tornio

Jäänmurtaja Sampo vie merelle ihailemaan revontulia ja uimaan pelastuspuvussa.

Enontekiö

Hetan Musiikkipäivät on Hetalla järjestettävä klassisen musiikin tapahtuma 22.–27.3.2016.


Hae lentoyhteyksiä Lapin kentille

Matkustus Ihmisiä & Ilmailua