Skip navigation

Upplevelsernas Lappland kallar – bara en timmes flygresa bort

Article published
14.11.2015 kl 07:00
Från Helsingfors-Vanda flygplats flyger du till sex olika destinationer i norra Finland på drygt en timme. Samtidigt kan du ta del av vinterns fröjder och upplevelser.

– Vi erbjuder ett mycket tätt nätverk av flygplatser inom ett litet geografiskt område. Tack vare det tar du dig till Lappland på en dryg timme, och strax därefter till backen eller ut i skidspåret, säger Finavias marknadschef Kaisa Venermo.

Finavias Lapland Airports är en del av servicenätverket inom Lapplandsturismen. Lapland Airports omfattar sex olika destinationer runt om i nordligaste Finland. Kommande vinter går det flyg till åtminstone fem av dem: Kittilä, Ivalo, Rovaniemi, Kemi-Torneå och Kuusamo.

Flygen till alla dessa går direkt från Helsingfors-Vanda flygplats. Flygtidtabellerna till destinationerna i Lappland är planerade för smidiga byten av plan på Helsingfors-Vanda flygplats.

Exempelvis till Rovaniemi behöver man vänta högst en timme på sitt anslutningsflyg från alla internationella destinationer, året runt – och tvärtom. Det samma gäller för flygförbindelserna till Kittilä och Ivalo under vintersäsongen.

Direkt ut och åka snöskoter eller bada bastu 

På många Lapland Airports-destinationer ligger turistaktiviteterna alldeles vid flygplatsen, och om man så önskar kan man ta del av dem redan på flygplatsen.

I Rovaniemi kan resenärer hämtas med snöskoter på flygplatsen av lokala företagare. Från flygplatsen fortsätter resan smidigt genom snöiga landskap.

– På Kuusamo flygplats finns en fristående byggnad med bastu och konferenslokaler. Till konferenslokalen på Kittilä flygplats kan man även köpa en egen säkerhetskontroll, varefter gruppen får gå direkt ombord på planet, tipsar Venermo. 

Vinterns evenemang i Lappland

Lapplands vinter är fullspäckad med evenemang. Här har vi samlat några godbitar:

Ivalo

Kaamosjazz erbjuder stämningsfulla kvällskonserter och överraskande jamsessions i Saariselkä och Enare 19–22.11.2015. 

Kuusamo

Fis Ruka Nordic 2015, som är världens största världscuptävling i vintersporter, äger rum i Ruka 27–29.11.2015. 

Rovaniemi

Arctic Lapland Rally är den enda internationella rallytävlingen som körs enbart på isiga och snöiga vägar. 28–30.1.2016. 

Kemi-Torneå

Ta en tur ut till havs med isbrytaren Sampo för att titta på norrskenet och ta ett dopp med överlevnadsdräkt.

Enontekis

Hetas musikdagar är ett evenemang med klassisk musik som går av stapeln i Heta 22–27.3.2016. 

 

Sök flygförbindelser till flygplatserna i Lappland

Resa Människor & Luftfart