Skip navigation

Lapin lentoasemien joulusesonki on edellistä vuotta vilkkaampi

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
28.11.2015 klo 07:30
Ihmisiä kävelemässä Kittilän lentoaseman edessä.
Finavia Oyj:n Lapin lentoasemilla eletään vuoden kiireisimpiä aikoja, kun matkailijat eri puolilta maailmaa saapuvat nauttimaan lumisesta joulusta. Lentoliikenteen talvisesonki Lapissa on muodostumassa tänä vuonna vilkkaaksi.

Tilauslentoja odotetaan joulukuussa tulevan viime talvea enemmän, runsaat 430 lentoa. Joulusesonkina matkustajia Lappiin tulee eri puolilta maailmaa myös lisääntyvän reittiliikenteen kautta.

Joulukuun vilkkaimpia lentoasemia tilauslentojen määrällä mitattuna ovat uuden ilmeen saaneet Kittilä (153) ja Rovaniemi (141). Kittilään odotetaan lentoja viime vuoden malliin, mutta Rovaniemellä määrä kasvaa edellisestä 13 lennolla.

Myös Enontekiö ja Ivalo kasvattavat tilauslentomääriään: Enontekiölle tulee 57 tilauslentoa ja Ivaloon 69. Kuusamoon odotetaan yhteensä noin 10 tilauslentoa.

Talvikauden tilauslentoliikenne käynnistyi marraskuussa, kun ensimmäinen charter laskeutui Enontekiölle 20.11. Joulun pyhien lähestyessä tahti tiivistyy, joulun ja uudenvuoden välillä tilauslentoja laskeutuu Lappiin parhaimmillaan 30 päivässä.

Eniten jouluturisteja on tulossa Iso-Britanniasta. Lentoja saapuu myös Ranskasta, Hollannista, Espanjasta ja Irlannista sekä uudenvuoden ympärillä Venäjältä.

– Lappiin on tulossa tilauslentojen määrien perusteella viime vuotta vilkkaampi talvisesonki erityisesti Rovaniemellä, jonne liikenne on kasvanut. Tilauslentojen määrän nousu kertoo Lapin houkuttelevuudesta matkailukohteena, vaikka maailmantaloudessa eletään epävarmoja aikoja. Lapin suosiota turvallisena matkakohteena voivat lisätä myös maailman viime aikojen tapahtumat, sanoo johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

– Nyt kun pohjoisen vetovoima on kasvanut, alueen matkailutoimijoiden on pystyttävä entisestään vahvistamaan positiivista virettä ja tekemään taianomaisesta Lapista vielä houkuttelevamman matkailutuotteen.

Kustannustehokkailla ja huippuluokkaisilla lentoasemillaan Finavia on osaltaan varmistamassa Lapin matkailun toimintaedellytyksiä. Finavia on panostanut Lapin lentoasemillaan matkailukohteiden saavutettavuuden lisäksi sujuvaan ja miellyttävään matkustuskokemukseen.

Osana Finavian laajaa kehitysohjelmaa Lapin lentoasemille investoidaan yli 30 miljoonaa euroa vuosien 2014–2016 aikana. Tänä vuonna terminaaliuudistukset saatiin valmiiksi Ivalossa ja Rovaniemellä. Kittilä sai jo aikaisemmin viihtyisämmän ilmeen sujuvamman matkustuskokemuksen lisäksi.

Finavian tavoitteena on ylläpitää lentoasemiensa hinnoittelu ja palvelutaso kilpailukykyisellä tasolla, jotta lentoasema luo edellytykset toimivalle lentoliikenteelle. Viime kädessä liikenteen määrän määrittää kuitenkin muun muassa matkailun ja alueiden vetovoima, jotka luovat aidon kysyntäpohjan.

Lentoasemat ovat valmiina ottamaan vastaan joulumatkailijat.

Näin lentoasemia kehitetään

Raportointi