Hyppää pääsisältöön

Lentokoneiden lukumäärä kasvussa maailmanlaajuisesti

Julkaistu
07.10.2015 klo 09:06
Kaupallisen lentoliikenteen asiantuntijat ja avainvaikuttajat ovat kokoontuneet Helsinkiin CAPA World Aviation Summit – konferenssiin. Kaksipäiväinen tapahtuma järjestetään Kalastajatorpalla 7.-8.lokakuuta. Finavia on tapahtuman isäntä sekä virallinen partneri.

Konferenssi keskittyy tänä vuonna globaalin lentoliikenteen päätrendeihin ja matkailumarkkinoihin. Ensimmäinen seminaaripäivä alkoi katsauksella kaupallisen lentoliikennealan tulevaisuuden näkymiin. Aiheeseen johdatteli Jonathan Wober, Chief Financial Analyst, Center for Aviation.

Kansainvälisen lentoliikenteen kasvunäkymät ovat edelleen vahvat. Lentomatkustus kasvaa noin 5 % joka vuosi. Woberin mukaan myös lentoyhtiöiden kannattavuuden ennustetaan kasvavan tänä vuonna. Lentoyhtiöiden voittomarginaalien odotetaan yltävän ensimmäistä kertaa lähes kuuteen prosenttiin vuoden 2015 aikana. Polttoaineen matala hinta on merkittävä tekijä kasvun taustalla.

Myös lentoyhtiöiden laivastojen koko kasvaa vuosittain. Käytännössä lentokoneiden määrä ja koko lisääntyy, sillä lentoyhtiöiden on pystyttävä vastaamaan kasvavan lentomatkustajamäärän tarpeisiin. Kasvu on viime vuosina ollut yli 3 % vuodessa ja sen odotetaan kiihtyvän 4 prosenttiin vuoden 2016 aikana.

Woberin mukaan alalla on odotettevissa myös turbulenssia, mutta se ei suinkaan ole aina huono asia. Taloudellisesti haastavat ajat, esimerkiksi öljyn hinnan noustessa, ovat lentoyhtiöille mahdollisuus testata mukautumiskykyään muuttuvassa ympäristössä.

Voit seurata CAPA World Aviation Summit -tapahtumaa Twitterissä hashtagilla #CAPAsummit

Airbus A350 tänään Helsinki-Vantaalle

Helsinki-Vantaasta tulee 7. lokakuuta 2015 ensimmäinen eurooppalainen lentoasema, joka toimii Airbus A350 XWB -koneen kotikenttänä. Uusi konetyyppi vauhdittaa lentoaseman tulevaisuuden kasvua.

Lentoasema on valmis lähes 300-paikkaisen konetyypin vastaanottamiseen. Kahta vanhinta matkustajasiltaa on hieman uudistettu, mutta muita muutostöitä ei ole jouduttu tekemään.

Airbus A350 XWB laskeutuu Helsinki-Vantaalle arviolta klo 17:45. Kone vastaanotetaan perinteisten seremonioiden mukaisesti niin sanotulla vesitervehdyksellä. Lentoaseman paloautojen vesitykit tekevät korkean kaaren, jonka alitse kone kulkee rullaustiellä.

Voit seurata koneen saapumista Twitterissä hashtageilla #helsinkiairport, #A350 ja #A350Finnair.

Matkustus Ihmisiä & Ilmailua