Hyppää pääsisältöön

Marraskuussa lentoasemalla maistuu höyryävä keitto

Julkaistu
12.11.2015 klo 07:00
Helsinki-Vantaan ravintoloiden syksyn suosikkiannokset antavat energiaa pidempäänkin matkaan. Vuodenaikaan sopii lämmittävä keitto tai kunnon pihvi.

Ravintola Two Tigersin (portti 34, avoinna klo 10.30–22) höyryävän kuumassa korealaishenkisessä ramen-keitossa maistuu grillattu porsas ja kimchi, eli hapatettu kiinankaali. Keiton hinta on 15,90 euroa.

Tiesitkö, että kimchin esimuotoa on valmistettu Korean niemimaalla jo 600-luvulla? Lämpöä ja punaista väriä siihen saadaan chilistä, inkivääristä ja muista mausteita.

Ramen-nuudelit ovat Japanissa nousseet kansalliseksi ikoniksi. Jokaisella alueella on oma variaationsa, ja Yokohamasta löytyy jopa niille omistettu museo.

Uusi maamerkki, Pier Zero -ravintola, on nähtävyys itsessään

Lentoaseman uusin arkkitehtoninen maamerkki, portilla 29 sijaitseva Pier Zero -ravintola tunnetaan kansainvälisistä mauistaan skandinaavisella korostuksella. Ravintola palvelee kello 5–22.

Vaihtuvien lounaskeittojen (13,50 euroa) suosikiksi on noussut varsinainen klassikko, kermainen lohikeitto. Keiton kanssa tarjoillaan lentokentällä leivottua leipää.

Isompikin nälkä lähtee Nordic Kitchenin (portti 35, avoinna 24 h) Iron Steak -pihvillä (25,90 euroa). Tuhti pihvi on maustettu rosmariinilla ja valkosipulilla, ja sen kanssa tarjoillaan paistettuja kasviksia punaviinikastikkeessa.

Hyvää matkaa! 

Matkustus