Skip navigation

Matkustusmukavuus paranee Ivalossa

Artikkeli julkaistu
19.02.2015 klo 07:00
Lennonjohtotorni Ivalon lentokentällä.
Ivalon lentoaseman laajennus- ja kunnostustyöt etenevät suunnitelmien mukaan. Tavoitteena on entistä sujuvampi matkanteko.

Kiitotie, rullaustie ja asemataso päällystettiin uudelleen viime syksynä, ja seuraavaksi valmistuvat terminaalit. Ensin on vuorossa terminaalin laajennusosa. Uutta tilaa tulee 2 800 neliötä, mikä liki kaksinkertaistaa nykyiset tilat.

– Uuteen osaan siirretään kaikki keskeiset toiminnot lähtöselvityksestä turvatarkastukseen. Sinne tulee myös kahvila, Finavian Lapin aluejohtaja Martti Oinas kertoo.

Rakennustyöt valmistuvat kevään aikana. Muutostyöt aiheuttavat pieniä väliaikaisjärjestelyjä myös vanhassa terminaalissa, mutta matkustajien liikkumisesta on pyritty tekemään niidenkin aikana mahdollisimman helppoa.

Laajennusosan valmistuttua aloitetaan vanhan terminaalin muutostyöt, joiden on tarkoitus valmistua marraskuussa hyvissä ajoin ennen talvisesonkia.

Ensi talvikaudeksi tiedossa on siis uudet, uljaat tilat. Kaikki lähtöportit sijaitsevat sen jälkeen vanhan terminaalin uusituissa tiloissa, ja terminaalin uusi osa palvelee yleisöpuolta. Porttialueelle saadaan muun muassa ajanmukainen ravintolamaailma.

Sujuvampi matkustuskokemus palvelee kasvavaa matkustajamäärää

Terminaaliuudistuksen tavoite on entistä parempi matkustuskokemus ja aseman palvelutason parantaminen.

– Uudet tilat parantavat kaikkien lentoaseman käyttäjien mukavuutta ja toimintaedellytyksiä, oli kyse sitten matkustajista tai siellä työskentelevistä. Isompiin matkustajamääriin sopiva lentoasema tukee myös Lapin matkailun kehittämistä, Oinas mainitsee.

Erityisesti turvatarkastus paranee huomattavasti. Lapin lentoasemilla turvatarkastuksessa ja matkatavaroiden lähtöselvityksessä vaaditaankin reilumpia tiloja, sillä Lappiin matkustavilla on tavallisesti mukanaan monenmoista talviurheiluvälinettä.

Lapin kentillä matkustajamäärä kasvoi joulukuussa 4,4 prosenttia. Suurin osa kasvusta tulee kansainvälisestä liikenteestä. Tänä talvena sekä Finnair/Flybe että Norwegian lentävät suoraan Helsinki-Vantaalta Ivaloon.

Maakuntakentät kehittyvät

Matkustus