Hyppää pääsisältöön

Mikä muumihahmo on mieleesi?

Julkaistu
06.10.2015 klo 07:00
Onko suosikkisi utelias Muumipeikko, arjen taituri Muumimamma vai oman tiensä kulkija Nuuskamuikkunen? Tai kenties hahmoista uusin: Esi-isä?

Muumiperhe on täydentynyt uudella salaperäisellä hahmolla. Löydät sen Helsinki-Vantaan Moomin Shopista.

Muumit ovat lähtöisin rakastetun suomalaisen taiteilijan Tove Janssonin (1914–2001) kynästä. Jansson sai hahmoihinsa inspiraatiota omasta lähipiiristään. 

Muumi-tuoteperhe kasvaa

Tänä päivänä Muumit on maailmanlaajuinen tuotemerkki, jolla on yli 450 lisenssinhaltijaa. Tuoteperheeseen kuuluu astioita, koulutarvikkeita, laukkuja, leluja ja paljon muuta.

Joskus muumikirjojen kätköistä myös löytyy unohduksiin painuneita hahmoja, kuten nyt muumien esi-isä.

Syksyn tuoteuutuus onkin valloittava Esi-isä-kukkaro, jossa komeilee karvaisen esi-isän kuva. Tummanpuhuva hahmo esiintyi alun perin Taikatalvi-muumikirjassa kristallikruunuun piiloutuneena.

Syysloman kunniaksi

Helsinki-Vantaan Moomin Shopista löytyy Esi-isä-kukkaron lisäksi paljon muuta. Portilla 26–27 sijaitseva, aamuviidestä iltamyöhään avoinna oleva liike suosittelee syyslomalaisille seuraavaa:

  • Syysloman kunniaksi kaikki reput ja laukut myydään -20 % alennuksella hintaan 32 euroa.
  • Myös lompakoista ja kukkaroista saa -20 % alennuksen. Hinnat alennus huomioituna 12–20 euroa.
  • Muumi-termospullo pitää matkallakin kylmän kylmänä ja kuuman kuumana. Termospullossa on viisi kuosivaihtoehtoa ja se maksaa 25 euroa.
  • Pitkällä lennolla matkantekoa pehmentää Muumi-niskatyyny hintaan 36 euroa.

Lisäksi myymälästä löytyy paljon tekemistä lentokoneeseen: värikyniä, tusseja ja väriliituja sekä viisi erilaista puuhakirjaa hintaan 6,50 euroa / kpl.

Muumit myös Arabian mukeissa 

Ensimmäinen muumikirja julkaistiin jo 1940-luvulla. Muumitarinoita on sittemmin julkaistu romaaneina, kuvakirjoina ja sarjakuvina, ja niitä on käännetty yli 50 kielelle. Alun perin Muumit luotiin aikuisten tarinoiksi, mutta myöhemmin niistä tuli myös lasten suosikkeja. 

Muumit ovat erityisen rakastettuja Japanissa, mikä perustuu jo vuonna 1969 esitettyyn suosittuun tv-sarjaan. Myöhemmin 1990-luvun alussa tehty, useassa maassa esitetty 104-osainen muumianimaatio toi hahmot koko maailman tietoisuuteen.

Pian sen jälkeen muumit ilmestyivät tuotteisiin, kun Muumi-tuotemerkkiä alettiin lisensoida korkealaatuisille ja muumien arvomaailman jakaville tuotteille.

Vuonna 1991 lanseeratut Arabian muumimukit olivat tuotteista ensimmäisiä. Varhaisista malleista on tullut jo haluttuja keräilyharvinaisuuksia.

Tervetuloa valloittaville Muumi-ostoksille!

Katso kaikki palvelut tästä 

Matkustus