Skip navigation

Miksi lentoyhtiöiden kannattaa lentää Suomeen?

Artikkeli julkaistu
23.05.2015 klo 06:00
Helsinki-Vantaan lentoasema on Euroopan ja Aasian välisen lentoliikenteen solmukohta. Monesta muustakin syystä Suomi on lentoyhtiöille hyvä valinta.

Suomen suotuisa sijainti Euroopan ja erityisesti Koillis-Aasian välisen lentoliikenteen kannalta on yksi tärkeimpiä syitä lentoyhtiöille valita Helsinki-Vantaan lentoasema.

– Hyvää maantieteellistä asemaamme tukee tiheä liittymälentojen verkosto muuhun Eurooppaan. Lisäksi Helsinki-Vantaalta lentää runsaassa tunnissa kuuteen kohteeseen Lapissa – keskelle elämyksiä, muistuttaa johtaja Joni Sundelin Finavialta.

Yhteensä Finavia ylläpitää 24 lentoasemaa Suomessa.

Kustannustehokas ja laadukas toiminta

Helsinki-Vantaa on EU-maiden edullisimpia päälentoasemia.

– Hallittujen prosessien ja henkilöstön osaamisen ansiosta toimimme kustannustehokkaasti. Lupaamme matkustajille 35 minuutin vaihtoajan lennolta toiselle ja koneille lyhyen kääntöajan, Sundelin kertoo.

Helsinki-Vantaan lentoasema panostaa jatkuvasti myös matkustajakokemuksen parantamiseen. Matkalaukkujen käsittelyn nopeudessa ja luotettavuudessa se kuuluu kansainväliseen kärkeen.

Siirry liikennemaksujen hintalaskuriin

Pitkän yhteistyön rakentaja 

Lyhyillä ja keskipitkillä lentoreiteillä Finavia ja Helsinki-Vantaan lentoasema ovat jo vakiinnuttaneet asemansa. Valtaosa merkittävistä eurooppalaisista lentoyhtiöistä on Finavian asiakkaita.

Pitkillä reiteillä Finavia tähyilee uusia yhteyksiä etenkin Koillis-Aasiaan ja Lähi-itään. 

Lentoyhtiöille hyvä etu on se, että Finavia tukee kolmesta viiteen vuotta uuden Helsinki-Vantaalle suuntautuvan reitin markkinointia.

– Annamme alennusta laskeutumis- ja matkustajamaksuihin ja teemme yhteismarkkinointia lentoyhtiöiden kanssa. Rakennamme siten pohjaa pitkälle yhteistyölle, Sundelin mainitsee.

CAPA kutsuu Helsinkiin

CAPA – Center for Aviation järjestää vuosittain lentoliikenteen trendeihin ja matkailumarkkinoihin keskittyviä konferensseja lentoliikennealan johtajille, päättäjille ja asiantuntijoille.

Helsingissä 7.–8.10. pidettävään CAPA World Aviation Summit 2015 -konferenssiin odotetaan satoja osanottajia.

– Konferenssin isännöinti tarjoaa Finavialle tilaisuuden esitellä Suomea, Helsinki-Vantaan lentoasemaa ja keskeisimpiä maakuntalentoasemiamme, Sundelin toteaa.

Konferenssivieraat pääsevät myös tutustumaan Finnairin upouuteen Airbus A350 XWB -koneeseen.

Lue lisää

Helsinki-Vantaan ja Lapin lentoasemien eduista

CAPA 2015:sta

Suomen lentoasemayhtiö Finaviasta

Kehitys