Skip navigation

Minne haluaisit lentää?

Artikkeli julkaistu
23.03.2015 klo 08:30
Matkan suunnittelu on nyt entistä helpompaa, kun Finavia on avannut verkkosivuillaan uudistuneen lentohakupalvelun.

Finavian lentohaku etsii lentoyhteyksiä omalta kotikentältä ympäri maailmaa. Se näyttää kaikki suorat ja haluttaessa myös välilaskulliset reittilennot.

Lentohaku toimii hyvin nyt myös älypuhelimissa ja tableteilla, sillä se on toteutettu responsiivisella suunnittelulla kuten koko Finavian verkkosivusto. Lentohaku löytyy osoitteesta: https://www.finavia.fi/fi/lentomatka/aikatauluhaku/.

Parannusta hakuun on saatu myös lomalentojen osalta, sillä osa tilauslennoista on mukana järjestelmässä. Edellytyksenä on, että charter-lentoyhtiö on antanut lentotietonsa kansainväliseen tietokantaan.

Lentohaku etsii kohteita, reittejä ja aikatauluja

Hakukone näyttää kaikki lentoyhteydet valitulta Finavian lentoasemalta sekä kartalla että luettelona. Suoria ja välilaskullisia lentoreittejä voi hakea myös kahden lentoaseman välillä.

Matkan suunnittelua helpottaa hakutoiminto, jossa voi etsiä lentoaikatauluja oman kotikentän ja annetun kohteen välillä lähtö- ja paluupäivien mukaan. Hakutuloksesta pääsee katsomaan myös, millä konetyypillä reitti on tarkoitus lentää.

Finavian johtaja Joni Sundelin kertoo, että lentohaun kehittäminen on osa Finavian strategiaa tuoda esille Suomen lentoliikenteen hyviä ja tiheitä reittiyhteyksiä, kasvattaa matkustajamääriä ja tukea alueiden matkailua.

– Lentohaun uudistamisen ansiosta myös maakunnista on nyt helppo tarkistaa, minne omalta kotikentältä voi lentää. Uskomme, että palvelu edistää myös matkailua, sillä se tuo lentoyhteydet entistä näkyvämmäksi koko Suomen osalta myös kansainvälisille matkustajille, sanoo Sundelin.

Hakupalvelun Finavialle tuottaa Innovata, joka on johtava reittilentoliikenteen aikataulujen palveluntuottaja. Innovatan tietokannassa on yli 800 lentoyhtiön tiedot maailmanlaajuisesti. Innovata on osa Flightglobalia ja IATAn strateginen partneri.

Matkustus