Skip navigation

Vart skulle du vilja flyga?

Article published
23.03.2015 kl 08:30
Nu kan du planera din resa allt enklare tack vare den förnyade tjänsten för sökning av flygförbindelser på Finavias webbplats.

Med hjälp av Finavias flygförbindelsesökning kan du söka flyg från din hemmaflygplats till destinationer runt om i världen. Verktyget visar alla direktflyg och även reguljärflyg med mellanlandning om så önskas.

Nu fungerar sökningen bra även på smarttelefoner och surfplattor eftersom tjänsten har skapats med responsiv design, precis som resten av Finavias webbplats. Sökverktyget finns på adressen: http://www.finavia.fi/sv/flygresan/flygförbindelser/.

Förbättringar har gjorts även vad gäller semesterflyg: en del av charterflygen omfattas av systemet. Förutsättningen är att charterflygbolaget har lämnat ut sina flyguppgifter till den internationella databasen.

Hitta destinationer, rutter och tidtabeller

Sökmotorn visar alla flygförbindelser från vald Finavia-flygplats både på karta och i listform. Du kan söka på direktflyg och rutter med mellanlandning också mellan två flygplatser.

Reseplaneringen underlättas av sökfunktionen med vilken du kan söka på flygtider mellan din hemmaflygplats och en vald destination enligt avrese- och hemresedatum. I sökresultatet visas också vilken flygplanstyp som rutten ska trafikeras med.

Finavias direktör Joni Sundelin berättar att utvecklingen av flygsökningstjänsten är en del av Finavias strategi för att lyfta fram de goda och täta ruttförbindelserna inom flygtrafiken i Finland, öka passagerarmängderna och stöda turismen i områdena.

– Tack vare den förnyade flygsökningen är det enkelt att kontrollera möjliga destinationer från den egna hemmaflygplatsen även i landskapen. Vi tror att tjänsten dessutom kommer att främja turismen tack vare att den gör flygförbindelserna i hela Finland allt synligare även för internationella resenärer, säger Sundelin.

Söktjänsten produceras för Finavia av Innovata som är en ledande tjänsteproducent inom reguljärflygtrafikens tidtabeller. Innovatas databas innehåller uppgifterna från fler än 800 flygbolag globalt. Innovata är en del av Flightglobal och en strategisk partner till IATA.

 

Resa