Hur fungerar förbokad parkering

Boka på förhand och spara.

Du kan boka och betala parkeringen i förväg genom att välja parkeringstid och parkeringsområde här på webbplatsen för parkering på Helsingfors-Vanda. Följ instruktionerna för att betala så får du en bekräftelse via e-post och SMS. Genom att boka i förväg kan du säkra en parkeringsplats i det område du vill. Det är inte möjligt att boka en enskild parkeringsplats eller laddningsplats för elbil i förväg.

Områdena P1 Premium och P2

Körning till parkeringsområdet

När du kommer in på parkeringsområdet känner kameran igen ditt registreringsnummer när du kör till bommen.

Parkeringen för användare av Moovy-appen syns som en normal parkering i appen, och bokningen bekräftas först vid avresan. Appanvändare kan också se sina bokningsuppgifter i appen.

Körning från parkeringsområdet

När du lämnar parkeringsområdet öppnas bommarna automatiskt baserat på registreringsnumret.

Inköp av tilläggstid

Om du parkerar längre än din förhandsbokning kan du köpa mer tid på betalningsautomaten i parkeringsområdets hisslobby. Om du använder Moovy-mobilappen kan du köra direkt ut ur området, och betalningen debiteras retroaktivt från betalkortet du har länkat till appen.

Områdena P3, P4 och P5

När du kör till parkeringsområdet öppnas bommarna automatiskt baserat på registreringsnumret. Du behöver inte skriva ut en parkeringsbiljett om du har betalat i förväg.

När du lämnar parkeringsområdet öppnas bommarna automatiskt baserat på registreringsnumret.

Om du har överskridit din parkeringstid måste du köpa mer. Du kan betala med kreditkort vid avgång eller genom att kontakta parkeringstjänsten på +358 20 708 3200.

Du kan göra en förhandsbokning upp till 6 månader i förväg, senast 2 timmar före din ankomst. Om resplanerna ändras kan du avboka parkeringsbokningen upp till 2 timmar före starttiden.

Läs villkoren för förbokad parkering.