Flygplatserna på sociala medier

Finavia är med dig på olika sociala medier. Fråga oss om resetips, hitta resestämningen med våra bilder och kolla in de senaste flygplatsvideorna.

Facebook

På Facebook kan du fråga oss om allt som har med din resa att göra eller också om var de bästa platserna att titta på flygplan finns. På finska betjänar vi dig på Finavias sida, på engelska på Helsingfors-Vanda sida Helsinki Airport .

Twitter

På Twitter delar vi intressanta bilder och de senaste nyheterna. Du hittar också våra kundrådgivare på Twitter, på Helsingfors-Vanda konto @HelsinkiAirport. Du kan fråga oss till exempel om butikernas öppettider eller hur du borde packa din resväska. På Helsinki Airport-kontot betjänar vi dig på engelska och på Finavia-kontot på finska.

YouTube

På Finavia genomför vi små och stora videoproduktioner, vars slutprodukter publiceras något senare på våra YouTube-kanaler. Har du någonsin undrat vart din resväska går efter incheckning? Eller hur det ser ut att landa på flygplatsen genom en pilots ögon? Hitta våra flygplatsvideor på Helsinki Airport-kanalen och på Finavia-kanalen.

LinkedIn

Vi berättar om nya jobb och delar nyheter om Finavia på LinkedIn. Här är vi särskilt i arbetsgivarens roll.

Instagram

Flygplan som stiger vid solnedgången, eftermiddagens vimmel på gateområdet, berättelser från bakom kulisserna. Vi tycker att resande och flygplatsliv är fullt av goda vibbar. Känslan fångas av bilderna som du kan beundra på de officiella Instagram-kontona Helsinki Airport och Finavia. Fotograferna bakom kontot Finaviastaff är våra anställda som ger dig en inblick i flygplatsens vardag.

VKontakte

VKontakte betjänar vi ryska passagerare som är intresserade av Helsingfors-Vanda flygplats på ryska. Vi publicerar de senaste bilderna från flygplatsen och berättar om flygplatsens nyaste tjänster.

WeChat

QR-koodi Finavian WeChatille.

Sina Weibo

Weibo betjänar vi kinesiska passagerare och berättar på kinesiska vad som händer på Helsingfors-Vanda.

Youku

Vi producerar också små och stora videoproduktioner för en kinesisk publik och delar dem på vår lokala Youku-kanal, precis som på YouTube.

Moderering av Finavias sociala medier:

Vi hoppas kunna ha en aktiv diskussion på våra kanaler, men kom ihåg reglerna för gott beteende på nätet när du besöker Finavias sociala medier.

  • Respektera andras åsikter. Även om du inte håller med någon om något, håll diskussionen saklig.
  • Lägg inte till någons personuppgifter, personlig kontaktinformation eller privatlivsinformation på sidorna.
  • Svär inte och använd inte olämpligt språk.
  • Skicka inte samma meddelande flera gånger och stör inte avsiktligt andras diskussioner.
  • Vi tillåter inte kränkande kommentarer om kön, sexuell läggning, religion, nationalitet, språk, hudfärg eller annat liknande.
  • Vi tillåter inte reklam för partier, religioner, ideologier eller liknande.
  • Vi tillåter inte reklam för eller marknadsföring och försäljning av tredje parters tjänster eller produkter.
  • Vi tillåter inte olagligt innehåll eller uppmaning till olaglig verksamhet.
  • Lägg inte till olämpligt innehåll.
  • Skriv tydligt och begripligt.

Finavia följer diskussionen och deltar efter behag. Finavia förbehåller sig rätten att radera kommentarer som inte följer riktlinjerna för sociala medier. Vid behov kommer vi att rapportera all olaglig verksamhet till myndigheterna. Användare kan blockeras från att komma åt kanalerna om de bryter mot reglerna.