Skip navigation

Muutoksia Teletien ja Lentäjäntien liikennejärjestelyissä 10.8.–30.9.

Artikkeli julkaistu
06.08.2015 klo 07:00
P5 kyltti pysäköintihallin kyljessä.
Pysäköintitalo P5:n laajennustyöt jatkuvat . Töistä johtuen Teletien ja Lentäjäntien liikennejärjestelyissä tapahtuu alkusyksystä muutoksia.

Liikennejärjestelyt muuttuvat kolmessa vaiheessa Teletien ja Lentäjäntien risteyksen lähellä.

Töiden ensimmäisessä vaiheessa parkkitalo P5:seen Teletieltä vievä sisäänkäynti on yksikaistainen, kun viemärityöt ovat käynnissä. Töiden ulkopuolella P5:seen vievät ajosillat ovat normaalisti käytössä ja parkkitalon sisäänkäynti kaksikaistainen.

Töiden loppuvaiheessa Teletien ajokaistaa levitetään pysäköintitalo P5:n suuntaan.

HSL:n Teletien bussipysäkki ei ole käytössä työn aikana. Lähimmät pysäkit löytyvät terminaalin edustalta sekä Tutkatieltä.

Töiden arvioidaan valmistuvan ja väliaikaisten liikennejärjestelyiden loppuvan syyskuun 2015 lopussa. Työt pyritään tekemään ruuhkattomaan aikaan niin, että ne aiheuttavat mahdollisimman vähän häiriötä autoliikenteelle.

Pahoittelemme väliaikaisista liikennejärjestelyistä mahdollisesti koituvaa haittaa.

Lentoasemalle 3 000 uutta parkkipaikkaa

Finavia kehittää Helsinki-Vantaan infrastruktuuria tulevina vuosina valtavasti. Lentoasema valmistautuu palvelemaan 20 miljoonaa vuosittaista matkustajaa vuonna 2020. Mitä enemmän matkustajamäärä kasvaa, sitä enemmän tarvitaan myös parkkipaikkoja.

Pysäköintitalo P5:n laajennuksella halutaan varmistaa matkalle lähdön sujuvuus myös silloin, kun terminaalin laajennustyöt ovat käynnissä ja matkustajia on kentällä entistä enemmän.

Parkkitalon laajennus tuo lentoasemalle noin 3 000 uutta autopaikkaa. Lisäpaikat ovat käytettävissä kesällä 2016.

Lue lisää P5:n laajennuksesta
Aikajana: Näin Helsinki-Vantaa kehittyy

 

Matkustus