Skip navigation

Näitä matkakohteita suositaan nyt

Artikkeli julkaistu
08.05.2015 klo 06:00
Nainen laittaa ruokaa vietnamilaisessa katuruokaravintolan keittiössä.
Lomalla halutaan kuntoilla ja panostaa hyvinvointiin. Kokkiohjelmat lisäävät kiinnostusta ruokakulttuuriin.

Kaikenlaisista urheilumahdollisuuksista kysellään paljon. Suosittelen usein pyöräilyä, joka on monesti paras tapa tutustua lähiympäristöön. Sukeltaminen ja patikointi ovat kestosuosikkeja.

Vahvana suuntauksena ovat nyt wellness-matkat, ja hotellien spa-palvelut ovat suosittuja. Lomalla halutaan tehdä sellaista, mihin ei arjen tuoksinassa löydy aikaa.

Ruokakulttuuri on myös pinnalla, ja esimerkiksi Italian kiertomatkat ovat suosittuja. Siellähän jokaisella maakunnalla on oma ruokakulttuurinsa.

Kohteita kesään ja talveen

Kiinnostus Kuuban matkoihin on noussut selvästi. Havannan vanha kaupunki on kuin valtava ulkoilmamuseo, jossa astutaan puoli vuosisataa ajassa taaksepäin. Katujen varsilla komeilevat 50-luvun herkullisen väriset amerikanraudat viimeistelevät tunnelman.

Itseäni suorastaan hämmentää kuubalaisten positiivisuus ja välittömyys, ankarista oloista ja suoranaisesta köyhyydestä huolimatta. Meillä hyvään tottuneilla eurooppalaisilla olisi tästä opittavaa.

Sama pätee toiseen suosikkikohteeseen Vietnamiin. Ihmiset ovat ystävällisiä, elämäniloisia ja viehättävällä tavalla kiinnostuneita matkailijoista.

Vietnam houkuttelee aitoudellaan. Saigonissa tutustuminen Vietkongin sissien rakentamiin Cu Chin -tunneleihin ja sotamuseoon pysäyttää. Maan infrastruktuuri ja palvelutaso kehittyvät kovaa vauhtia, mutta hintataso on edelleen hyvin edullinen.

Kesäkohteista nostaisin esille Kreetan, jonka hotellit ovat tasokkaita. Talouskriisi ei haittaa, päinvastoin, sillä pienet perhehotellit palvelevat elintärkeitä matkailijoita entistäkin paremmin.

Edullisesta Turkista löytyy tilavia lomahuoneistoja, ja se on noussut uudelleen perheiden suosioon.

Nouseva suosikki on Kroatia, jonka maisemat mykistävät. Jylhän vuoriston ja turkoosinsinisen Välimeren kontrasti hätkähdyttää, ja uimavedet taitavat olla Euroopan puhtaimpia.

Helppoa ja turvallista

Valmismatkojen valtti on helppous. Kiireinen työelämä vaatii veronsa, ja monet arvostavat helppoutta ja turvallisuutta. Kohteen liikenneyhteyksiä ynnä muuta ei tarvitse selvitellä etukäteen, ja paikan päällä on paikallisolot tunteva opas.

Nykyään yhä useammat haluavat omannäköisensä matkan. Lisäpalvelut ja paremman luokan hotellihuoneet ovat suosittuja, ja monet ovat valmiita maksamaan myös mukavammasta matkustusluokasta. Suosittua on myös loman jakaminen kahteen kohteeseen.

Inspiroivaa matkaa!

Hae lentoyhteyksiä ympäri maailmaa

Katso Rantapallosta parhaimmat lomakohteet

Kuva: iStockphoto