Hyppää pääsisältöön

Onpa lentokoneella kokoa!

Julkaistu
02.10.2015 klo 06:00
Airbusin uusi laajarunko A350 XWB on lentokoneeksi melkoinen jättiläinen. Selvitimme menopelin strategiset mitat.

Ensimmäisenä lentoasemana Euroopassa Helsinki-Vantaalle alkaa operoida Airbusin uusi A350 XWB (Extra Wide Body) -kone.

Finnairin tuliterät lentokoneet ovat entistä energiatehokkaampia ja parantavat huomattavasti matkustusmukavuutta. Myös mitoiltaan ne tekevät vaikutuksen.

A350:llä on korkeutta kerrostalon verran

Finnairin uusi laajarunko kurottaa peräsimen kohdalla 17 metrin korkeuteen. Yhtä ylös kohoaa viisikerroksinen asuintalo. Samaan yltäisi myös kolme toistensa pään päällä keikkuvaa kirahviurosta.

A350 on pitempi kuin sinivalas

Pituutta koneella on hieman vajaat 67 metriä ja sen siipiväli ulottuu lähes 65 metriin. Mitat olisivat kelpo tuloksia naisten keihään- tai moukarinheitossa.

Koneen nokasta perään ja siiven kärjestä toiseen mahtuisi myös peräkkäin kaksi maailman suurinta eläintä, sinivalasta.

Autoja A350:een sopii rinnakkain ja poikittain

Matkustamon kohdalla rungon maksimileveys on 5,61 metriä. Siihen sopisi pari kolme henkilöautoa rinnakkain tai pakettiauto poikittain.

Raskaan sarjan nousija

Airbus A350 XWB:n lentoonlähtöpaino on maksimissaan 275 tonnia. Yhtä paljon painaa satakunta täysikasvuista sarvikuonoa tai 150 täyteen pakattua pienemmän perheluokan autoa. 

Yli kymmenen kertaa gepardia nopeampi

Parhaimmillaan Airbus A350 XWB lentää 944 kilometrin tuntinopeudella. Maksiminopeus on yli kymmenen kertaa kovempi vauhti kuin mihin maailman nopein nisäkäs, gepardi, yltää juoksemalla.

A350:n mukaan mahtuu koko juhlaväki

Matkustajia uusiin laajarunkokoneisiin mahtuu liki 300. Saman verran väkeä voi kerääntyä suomalaiseen monitoimisaliin tai tavallista suurempaan juhlatilaan.

Näin pääset mukaan A350:n kyytiin  

Finnair aloittaa lennot Airbus A350 XWB -koneella lokakuun lopussa.

Ensimmäinen reittilento lähtee Helsingistä Shanghaihin 25. lokakuuta. Helsingin ja Beijingin väliseen liikenteeseen uusi kone tulee 21. marraskuuta. Myöhemmin Airbus A 350XWB on luvassa Helsingin ja Hongkongin sekä Helsingin ja Singaporen välisille reiteille.

Lisätietoja uuden konetyypin tulosta Helsinki-Vantaalle saat sivuiltamme. 

Hae matkoja ja aikatauluja Kaukoidän lennoille

Ihmisiä & Ilmailua