Ohita navigaatio

Oulu, Luulaja ja Tromssa nyt lentomatkan päässä toisistaan

Artikkeli julkaistu
12.01.2015 klo 07:13
Arkistointipäiväys
Laukkujenluovutushalli Oulun lentoasemalla.
Matkustus
Maanantaina 12.1.2015 käynnistynyt Arctic Airlinkin uusi lentoreitti luo lisää edellytyksiä korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten väliselle yhteistyölle. Se tuo uusia mahdollisuuksia myös matkailuun.

Pohjoiset yliopistokaupungit yhdistävä reitti tarjoaa nopean tien uusiin bisneksiin, osaavien ihmisten luo ja mielenkiintoisiin paikkoihin.

- Jo lippujen ennakkomyynti, jossa ensimmäisen kuukauden matkustajamäärä ylittää 200 matkustajan rajan, osoittaa, että uusi suora poikittainen yhteys kiinnostaa ihmisiä ja on tarpeellinen, iloitsee BusinessOulun markkinointipäällikkö Pauliina Pikkujämsä.

Oulun, Luulajan ja Tromssan markkinointi matkailukohteena on tärkeää reitin toiminnan jatkumiselle vielä viiden vuoden takuuajan jälkeenkin.

- On hienoa olla mukana helpottamassa liikkumista pohjoisten yliopistokaupunkien välillä. Bisneksen lisäksi reitti avaa uusia mahdollisuuksia myös matkailun näkökulmasta. Oulun lentoasemalla tehtiin viime vuoden lopulla merkittäviä uudistuksia, ja onkin mahtavaa päästä katsomaan ensilentoa uudistuneesta terminaalistamme, Oulun lentoasemanpäällikkö Liisa Sallinen iloitsee.

Oulusta Luulajaan ja Tromssaan viidesti viikossa

Oulu-Luulaja-Tromssa-reittiä lennetään viitenä päivänä viikossa: maanantaisin, keskiviikkoisin, torstaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin. Lentoaika Oulusta Luulajaan on 40 minuuttia ja Luulajasta Tromssaan 1 tunti 20 minuuttia.

Reitin myötä Arctic Airlink avaa myös hyvät jatkolentoyhteydet Oulun, Luulajan ja Tromssan lentoasemilta muualle maailmaan. Lentoja operoiva NextJet käyttää reitillä 33-paikkaista Saab 340-kalustoa.

Reittiavaus palkittiin 10.1.2015 Sata tekoa Oulusta -huomionosoituksella numero 77.

Lentolippuja voi varata Arctic Airlinkin verkkosivuilta www.arcticairlink.fi tai matkatoimistosta.

Lähde: Arctic Airlinkin tiedote 12.1.2015