Hoppa över navigering

Ny flyglinje mellan Uleåborg, Luleå och Tromsö öppnades

Article published
12.01.2015 kl 07:13
Archived
Baggage claim at Oulu airport.
Resa
På måndagen den 12 januari 2015, öppnade Arctic Airlink en ny flyglinje mellan Uleåborg, Luleå och Tromsö. Den är samtidigt början på en ny era mellan de tre universitetsstäderna i norr. Utöver businessaspekten innebär den rutten nya möjligheter för turismen.

Arctic Airlink öppnar vägen för nya businessmöjligheter, nya kompetenta människor och intressanta platser inom våra närområden i norra Finland, norra Sverige och i Nordnorge.

- Förhandsförsäljningen av flygbiljetter har överskridit 200 biljetter under första månaden. Redan det visar att en ny linje intresserar många och behövs, säger Pauliina Pikkujämsä, marknadsföringschef för BusinessOulu.

För att trygga den nya linjens framtid även efter att garantitiden har löpt ut är det viktigt att man aktivt marknadsför Uleåborg, Luleå och Tromsö och regionerna runt omkring.

- Det känns fint att kunna bidra till en bättre rörlighet mellan universitetsstäderna i norr. Utöver businessaspekten innebär den rutten även nya möjligheter för turismen. På Uleåborgs flygplats genomfördes stora förändringar i slutet av förra året, och det är en fantastisk känsla att bevittna det första flyget från den ombyggda terminalen, säger Liisa Sallinen som är flygplatschef i Uleåborg.

Från Uleåborg till Luleå och Tromsö fem gånger i veckan

Arctic Airlink flyger den nya rutten fem dagar i veckan: måndagar, onsdagar, torsdagar, fredagar och söndagar. Flytiden från Uleåborg till Luleå oär 40 minuter och från Luleå till Tromsö 1 timme och 20 minuter.

Arctic Airlink erbjuder dessutom bra flygförbindelser från flygplatserna i Uleåborg, Luleå och Tromsö vidare till andra destinationer. Flygoperatören NextJet flyger med Saab 340-flygplan som har 33 platser.

Arctic Airlinks flyglinje tilldelades förra fredagen hedersomnämnanden ”Insats nummer 77” inom serien ”Hundra insatser för Uleåborg”.

Boka din biljett på www.arcticairlink.fi eller via din resebyrå.

Arctic Airlink pressmeddelande 12.1.2015