Skip navigation

Ray-Ban – ilmailuhenkiset aurinkolasit nenän päällä

Artikkeli julkaistu
02.07.2015 klo 06:00
Erilaisia Rayban- aurinkolasimalleja.
Kukapa ei tuntisi Ray-Baneja, aurinkolasien itseoikeutettuja legendoja. Ilmailuhenkisen Ray-Banin uutuudet löydät Helsinki-Vantaalta.

Ray-Banin tarina alkoi jo 1930-luvulla, kun Yhdysvaltain ilmavoimien piloteille piti saada ääriolosuhteisiin soveltuvat aurinkolasit. Vihreälinssiset Aviator-lasit kehitettiin ensin lentäjille ja tuotiin markkinoille vuonna 1938. Loppu onkin historiaa.

Aviatoreista ja sen muunnoksista tuli pian suosittuja, ja Hollywood räjäytti lopullisesti potin 1950-luvulla. Sen jälkeen kun Ray-Banin Wayfarerit oli nähty James Deanin ja Audrey Hepburnin kasvoilla, kaikki halusivat sellaiset.

80–90-luvuilla Ray-Banit vilahtelivat aikansa kulttielokuvissa (Blues Brothers, Top Gun…) ja tietysti Michael Jacksonin kasvoilla 1980-luvun lopun megakiertueilla. Kilpailua oli vielä verraten vähän, ja kaikilla oli ”reiskat”.

2000-luvun Ray-Ban tunnetaan globaaleista viestintäkampanjoistaan. Never Hide -kampanjan pääosassa ovat katu-uskottavat Ray-Banit, joiden kanssa voi hyvin olla piilossa katseilta, mutta samalla tulee varmasti huomatuksi.

Tutut mallit kauden väreissä

Viime vuosina Ray-Banin klassikkomalleja on päivitetty nykypäivään. Linsseihin ja sankoihin on tuotu värejä ja jopa printtejä. 

Edelleen Ray-Ban tunnetaan ajan hermolla olevasta designistaan ja yhteydestään aikansa ikoneihin, monesti vähän rosoisiin ja vaihtoehtoisiinkin.

Samalla brändi perustuu huippuunsa hiottuun teknologiaan. Kestävyys ja sopeutuvuus muuttuviin olosuhteisiin ovat leimanneet Ray-Banin linssejä aina.

Sama huippulaatu tarjotaan sekä ilmavoimien piloteille että kesäkäyttäjille.

Ray-Banit ovat myydyimpiä aurinkolaseja myös Helsinki-Vantaalla. Niitä saa Collection-myymälästä (portilla 27) ja Helsinki Duty Freestä (portilla 32).

Suosituimpia ovat tutut klassikkomallit vuosikymmenten varrelta; Aviator, Wayfarer, Justin ja Erica, joita on saatavilla myös kesän herkullisissa kausiväreissä hintaan 109–269 euroa.

Aurinkolasit kruunaavat kesäasun – tervetuloa ostoksille!

Kuvat: Ray-Ban

Matkustus