Skip navigation

Saksa on oiva lomakohde perheille

Artikkeli julkaistu
10.05.2015 klo 06:00
Kesäinen Saksa on mainio valinta perhelomalle – lähellä, edullinen ja täynnä kiinnostavia kohteita.

Saksaan lentää parissa tunnissa. Suoria lentoja on tarjolla Berliiniin, Frankfurtiin, Müncheniin, Hampuriin ja Düsseldorfiin.

Edullisimmillaan edestakaiset lennot maksavat runsaat 200 euroa.

Auton saa vuokrattua usein jopa alle 30 eurolla päivässä, ja kattava moottoritieverkosto vie nopeasti perille. Junallakin pääsee.

Toimivia perhekohteita ja maukasta ruokaa

Saksan Legoland on perhelomakohde parhaimmillaan. Hyvien yhteyksien päässä, Stuttgartin ja Munchenin välissä sijaitseva kohde toimii saksalaisella täsmällisyydellä.

Läheisessä Günzburgin pikkukaupungissa on perheystävällisiä majoituspaikkoja ja ravintoloita sekä tietysti upea maauimala, joita vähäjärvisessä maassa on pienemmilläkin paikkakunnilla.

Saksalle tyypilliset, usein perheiden pitämät Gasthaus-majatalot palvelevat ystävällisesti ja joustavasti. Tukevilla aamiaisilla pärjää pitkälle päivään.

Monesta majatalosta saa lainattua polkupyörät lähiseutuun tutustumiseksi. Jokiseuduilla voi vuokrata vaikka kajakin.

Ruoka on Saksassa konstailematonta, mutta laadukasta. Tarkan euron maassa hinta-laatusuhde on kohdallaan. Maukkaat makkarat ja leikkeet ovat perheruokaa parhaimmillaan.

Monipuolinen Berliini

Monissa äänestyksissä lapsiperheiden parhaaksi kaupunkikohteeksi valittu Berliini tunnetaan leikkipuistoistaan. Kaupungilla on niille jopa oma sivusto, www.ihrspielplatz.de.

Vähän isompia lapsia kiinnostanee Checkpoint Charlie ja sen yhteydessä oleva museo, jossa voi tutustua mitä mielikuvituksellisimpiin pakoyrityksiin entisestä Itä-Saksasta.

Eräs kiinnostava kohde noin tunnin ajomatkan päässä Frankfurtista on Simsheimin Auto- ja tekniikkamuseo, jossa voi omin jaloin kävellä pitkin aikansa ilmailualan taidonnäytteiden, ranskalaisen Condorden ja neuvostoaikaisen Tupolevin keskikäytävää.

Gute Reise!

Hae lentoyhteyksiä kaikilta Finavian lentoasemilta

Lapsiperheiden palvelut lentoasemilla

Kuvat: legoland.de, Visit Berlin

Matkustus