Skip navigation

Tyskland – ett familjeresmål på nära håll

Article published
10.05.2015 kl 06:00
Tyskland är ett utmärkt familjeresmål på sommaren – det ligger nära, är billigt och har en mängd intressanta besöksmål.

Till Tyskland flyger du på ett par timmar. Direktflyg går till Berlin, Frankfurt, München, Hamburg och Düsseldorf.

De billigaste flygen kostar drygt 200 euro tur-och-retur.

Att hyra bil kostar ofta mindre än 30 euro om dagen, och det heltäckande motorvägsnätet tar dig snabbt dit du ska. Det finns även goda tågförbindelser.

Familjevänliga resmål och god mat

Legoland i Tyskland är ett familjeresmål när det är som bäst. Besöksmålet, som har goda förbindelser och ligger mellan Stuttgart och München, fungerar med tysk precision.

I den närliggande småstaden Günzburg finns familjevänlig inkvartering och restauranger samt självfallet ett fint utomhusbad, något som är vanligt förekommande även på mindre orter i ett land med få sjöar.

På Gasthaus-värdshusen, som är typiska för Tyskland och ofta är familjedrivna, får man vänlig och smidig service. Stadiga frukostar håller en mätt långt in på dagen.

Många värdshus lånar ut cyklar så att man kan ge sig ut och upptäcka omgivningarna. I flodområden kan man till exempel hyra kajak.

Den tyska maten är okonstlad, men håller hög kvalitet. I det prismedvetna landet ligger matpriserna på en rimlig nivå. Goda korvar och charkuterier är familjemat som bäst.

Mångfasetterade Berlin

Berlin, som har utsetts till bästa stadsresmål för barnfamiljer i många omröstningar, är känt för sina lekparker. Lekparkerna har till och med en egen hemsida, www.ihrspielplatz.de.

Lite större barn är kanske intresserade av Checkpoint Charlie och dess museum, där man kan ta del av berättelser om flyktförsök – det ena mer uppfinningsrikt än det andra – från före detta Östtyskland.

Ett intressant besöksmål cirka en timmes bilresa från Frankfurt är bil- och teknikmuseet i Sinsheim. Här kan besökarna beskåda ett franskt Concorde- och ett sovjetiskt Tupolev-plan inifrån, båda flygtekniska mästerverk för sin tid.

Gute Reise!

Resa med barn

Sök flygförbindelser

Foto: legoland.de, Visit Berlin

Resa