Hyppää pääsisältöön

Terminaali 1:n turvatarkastuksia hoitaa 1.10. alkaen G4S

Julkaistu
30.09.2015 klo 07:30
Finavia on tehnyt G4S:n kanssa nelivuotisen sopimuksen Helsinki-Vantaan terminaali 1:n turvatarkastustoiminnoista. Sopimus on kokonaisarvoltaan 14–21 miljoonaa euroa ja työllistää noin sata henkilöä.

Finavia järjesti keväällä turvatarkastustoimintoja koskevan kilpailutuksen, jonka G4S voitti.

– Turvatarkastus on osa sujuvaa matkustuskokemusta, joka on meille ensiarvoisen tärkeää. Julkisen hankintamenettelyn mukaisesti tehdyssä kilpailutuksessa G4S täytti palveluntarjoajille asetetut vaatimukset parhaiten. Lisäksi yhtiön kansainvälinen kokemus matkustajaturvallisuuden ylläpitämisestä ja kehittämisestä tukee kilpailukykyämme, sanoo Helsinki-Vantaan apulaisjohtaja Heikki Koski Finaviasta.

G4S varmistaa matkustajaturvallisuutta yli 120 lentoasemalle ja 80 lentoyhtiölle eri puolilla maailmaa. Helsinki-Vantaalla G4S on toiminut myös aikaisemmin.

– Iloitsemme mahdollisuudesta palata lentokentälle kuuden vuoden tauon jälkeen. Tämä on näytön paikka asiakasläheisestä ja mutkattomasta toiminnastamme. Tulemme tuomaan turvatarkastuksiin suurilla Keski-Euroopan lentokentillä hyviksi havaittuja toimintatapoja parantamaan matkustajakokemusta ja lentokentän turvatarkastuksen läpimenoaikoja. Olen vakuuttunut siitä, että yhdessä Finavian kanssa onnistumme kehittämään turvatarkastustoimintaa, toteaa G4S Suomen toimitusjohtaja Tauno Maksniemi.

Helsinki-Vantaalla toimii lokakuun alusta lähtien kolme turvatarkastuspalveluita tuottavaa yritystä.

Terminaali 2:n ja vaihtomatkustajien turvatarkastuspalveluita hoitaa Airpro Oy ja terminaali 1:n turvatarkastuksia siis G4S. Lähinnä ajoneuvoliikenteelle tarkoitettujen tarkastuspiste 1:n ja 2:n sekä liikelentoterminaalin turvatarkastuksia hoitaa Securitas Oy.

Näin turvatarkastuksessa toimitaan

Katso, mitä tavaroita voi viedä matkustamoon ja mitkä pitää pakata ruumassa kuljetettavaan matkalaukkuun.

Raportointi