Ohita navigaatio

Vaasan lentoaseman kiitotie peruskorjataan kesällä

Artikkeli julkaistu
24.04.2015 klo 06:26
Arkistointipäiväys
Vaasan lentoaseman julkisivu.
Matkustus
Finavia Oyj valmistelee lentoliikennealueen peruskorjausta Vaasassa. Työt alkavat keväällä, mutta lentoliikenteeseen tulee vaikutuksia vasta kesäkuun loppupuolella, kun kiitotie suljetaan.

Peruskorjaus aloitetaan jo huhti-toukokuussa, jolloin tehdään kenttävalaistukseen ja sähköjärjestelmiin liittyviä töitä. Lisäksi työt käynnistyvät rullausteillä ja asematasolla. Kiitotie on suljettuna 22.6.-26.7.2015, jolloin lentoasemalla ei ole lentotoimintaa.

- Lentomatkustajien kannalta on tietysti harmillista, että lentoliikenne joudutaan keskeyttämään kuukaudeksi, mutta haittaa aiheutuu keskikesällä mahdollisimman vähän, sillä silloin matkustajia on Vaasassa vähemmän kuin muina vuodenaikoina, kertoo Vaasan lentoaseman päällikkö Petri Lampi.

Lentoaseman ollessa suljettuna kiitotien päällyste uusitaan kokonaisuudessaan, viemäriverkosto saneerataan ja kiitoteiden päihin rakennetaan kääntöpaikat. Myös rullausteiden päällysteet uusitaan ja niitä levennetään nykyvaatimusten mukaisiksi. Asematason sujuvuutta kehitetään ja päällysteet sekä lentokoneiden seisontapaikat korjataan.

Investoinnin arvo Vaasan lentoasemalla on yli 5 milj. euroa.

- Finavian tehtävänä on taata, että lentoasemat tukevat lentoliikenteen kasvua parhaalla mahdollisella tavalla. Investoinnin tavoitteena on turvata lentoliikenteen toimintaedellytykset kiitotiepäällysteen osalta vähintään 15 ja kenttävalojärjestelmän osalta 30 vuodeksi, kertoo Finavian Länsi-Suomen aluejohtaja Juha Aaltonen.

Finavian investointiohjelma jatkuu vuonna 2015

Finavialla on käynnissä lentoasemaverkostossaan mittava investointiohjelma vuosille 2013–2015.

Vuonna 2015 verkostolentoasemilla tehdään investointeja noin 25 miljoonalla eurolla ja niiden arvioitu työllisyysvaikutus on 350 henkilötyövuotta. Koko investointiohjelma tuo maakuntien keskeisten lentoasemien ympäristöön työtä lähes 1 700 henkilötyövuoden verran.

Maailman talousfoorumi (WEF) on arvioinut, että Suomen lentoasemaverkosto on maailman 5. paras: https://www.finavia.fi/fi/tiedottaminen/ajankohtaista/2014/maailman-talousfoorumin-raportti-suomessa-lentoliikenteen-infrastruktuuri-on-maailman-karkea