Skip navigation

Vaasan uudistunut terminaali ja palvelut valmiina

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
16.04.2015 klo 07:09
Finavia on saanut päätökseen viimeisetkin uudistustyöt Vaasan lentoaseman terminaalissa ja pysäköintialueilla.  Lentoasema toivottaa matkustajat tervetulleeksi ja sujuvasti matkaan.

Sujuvaa pysäköintiä jokaiseen tilanteeseen

Lentoaseman pysäköintiä on uudistettu vastaamaan erilaisia matkustajien ja saattajien tarpeita.

Pääpysäköintialue (P2) tarjoaa lentoaseman asiakkaiden käyttöön lähes 700 pysäköintipaikkaa. Matkustajat ja alueella asioivat voivat pysäköidä autonsa tälle alueelle 25 min. ajan ilmaiseksi. Sen jälkeen pysäköinnistä veloitetaan hinnaston mukaisesti.

Sujuvampaa asiointia edistämään on otettu käyttöön terminaalin edustalla lyhytaikaiseen pysäköintiin tarkoitettu alue (P1). Pääpysäköintialueeseen verrattuna kävelymatkaa autolta on vain n. 30 metrin matka terminaaliin. Pysäköintialue soveltuu hyvin saattajien ja vastaanottajien tarpeisiin.

Lentoasemalle johtavalla tiellä on varattu omat kaistat ammattiliikennöitsijöille ja yksityisliikennöintiin. Takseille ja linja-autoille varattu kaista sijaitsee lähinnä terminaalia. Linja-auto pysäkin siirtäminen ammattiliikenteen kaistalle on mahdollistanut henkilöiden jättämistä varten olevien 5 min. paikkojen lisäämisen terminaalin edustalle.

Pysäköintialuekartta: http://www.finavia.fi/fi/vaasa/lahden/                     

Kaikki matkustajien palvelut uudistettu

Vaasan lentoaseman terminaali on viime kuukausien aikana uudistettu viihtyisäksi ja moderniksi kauttaaltaan. Uudistusten tavoitteena on ollut parantaa lentoaseman toimivuutta ja viihtyisyyttä sekä sujuvoittaa matkustuskokemusta.

Lentoasemalla on nyt viihtyisät kahvila- ja myymälätilat sekä lähtöselvitysalueella että porttialueella. Myös matkatavara-aula, turvatarkastustilat, infopiste, matkustajien wc-tilat, sekä lähtöselvitysaula ja porttialueet on uudistettu vastaamaan matkustajien tarpeita.

- Lentoaseman palvelut on nyt suunniteltu viimeisen päälle toimiviksi ja viihtyisiksi sekä matkustajille että siellä toimiville yrityksille. Kesällä tullaan vielä remontoimaan liikennealueet. Tiedotamme liikennealuetöiden vaikutuksista lähipäivinä, kertoo lentoaseman päällikkö Petri Lampi.

Finavian investointiohjelma jatkuu vuonna 2015

Finavialla on käynnissä lentoasemaverkostossaan mittava investointiohjelma vuosille 2013–2015.

Vuonna 2015 verkostolentoasemilla tehdään investointeja noin 25 miljoonalla eurolla ja niiden arvioitu työllisyysvaikutus on 350 henkilötyövuotta. Koko investointiohjelma tuo maakuntien keskeisten lentoasemien ympäristöön työtä lähes 1 700 henkilötyövuoden verran.

Matkustus