Hyppää pääsisältöön

Valkoinen joulu Lapissa − vielä on tilaa

Julkaistu
09.12.2015 klo 07:00
Lapissa joulu on taatusti valkoinen. Tykkylumiset puut, kaamos ja keskitalven sininen valo takaavat tunnelmallisen joulun. Hyvällä tuurilla näkee revontuliakin.

Jos joulunvietto on vielä auki, miksi et lähtisi Lappiin? Joulun aikaan kaikissa Lapin kohteissa on paljon ohjelmaa.

Hotelleissa katetaan jouluillalliset ja moni kiireinen arvostaa sitä, että jouluruokia ei tarvitse tehdä itse. Valmiin jouluillallisen voi nauttia joko ravintolassa tai vaikkapa omaan vuokramökkiin tilattuna. 

Jouluna pukilla on kiire ehtiä joka paikkaan. Hän vierailee lasten ilona hotelleissa ja monesti lomakohteissa on järjestettynä myös perheen pienimmille erilaista ohjelmaa esimerkiksi poro- tai moottorikelkka-ajelusta reessä jouluaskarteluun ja joulutarinoiden kuunteluun.

Yhteislaulutilaisuuksissa lauletaan rakastettuja joululauluja, ja joissain paikoissa on oma joulukirkkonsakin.

Tieto revontulista suoraan kännykkään

Myös taivaalle syttyvät revontulet saattavat tuoda tunnelmaa jouluun Lapissa.

Koko Lapin alueella toimiva Levi Northern Lights -sovellus tuo tiedon lähestyvistä revontulista omaan kännykkään. Ilmoitus tulee 1–2 tuntia ennen kuin revontulet ovat nähtävissä siellä missä olet.

Esimerkkejä kohteista:

Esimerkiksi seuraavissa Lapin kohteissa oli tämän jutun tekohetkellä marraskuun lopussa vielä jouluksi tilaa:

Luoston Santa's Hotel Aurorasta löytyy saunallinen kahden hengen standardihuone hintaan 175 euroa / yö sisältäen aamiaisen ja revontulihälytyksen.

Pyhältä löytyy vielä mökkejä ja kelohonkaisia rivitalohuoneistoja. Vuorokausihinnat ovat alkaen 100 euroa/huoneisto ja 110 euroa/mökki. Kaikissa kohteissa on sauna ja hyvin varusteltu keittiö.

Aivan rinteiden ja latujen vieressä sijaitsevassa Hotelli Pyhätunturissa on tilaa, esimerkiksi ajalle 23.–27.12. kaksi henkilöä majoittuu hintaan 550 euroa. Hinta sisältää buffet-aamiaisen sekä hotellin saunan ja kuntosalin käytön.

Huoneistohotelli PyhäSuites tarjoaa majoitusta niin ikään ajalle 23.–27.12. hintaan 687 euroa. Enintään kuuden hengen huoneistossa on oma sauna ja keittiö.

Leviltä löytyy joulun ajaksi vielä useita mökkivaihtoehtoja. Esimerkiksi Karhunvartija-mökki maksaa 780 euroa ajalle 23.–26.12. Hintaan sisältyy kaksi hissilippua, liinavaatteet, pyyhkeet ja loppusiivous.

Joulun ajan Levillä on Joulutori ja Joulupukin voi tilata vierailemaan omassa mökissä.

Ylläksellä on useita vapaita kohteita joulun ajaksi. Esimerkiksi Ylläsjärvellä muutaman kilometrin päässä laskettelukeskuksesta on saatavilla 4–6 hengen mökkejä hintaluokassa 600–800 euroa / viikko. Ylläksen tämän talven uutuus on 50 kilometriä talvipyöräilyreittejä.

Yllä mainittuihin keskuksiin pääsee kätevästi Helsinki-Vantaalta: Pyhä sijaitsee 128 kilometrin päässä Rovaniemen lentokentältä ja Luosto 110 kilometrin päässä. Kittilästä on matkaa Leville 14 kilometriä ja Ylläkselle 45 kilometriä.

Lisätietoja joulun majoitusvaihtoehdoista löytyy hiihtokeskusten kotisivuilta.

Ja sokerina pohjalla: joulun aikaan Lapin rinteet ja ladut ovat loistokunnossa. Valkeaa joulua!

Hae lentoyhteyksiä Lapin lumille

Näin pakkaat hiihtovarusteet

Matkustus