Hyppää pääsisältöön

Viisi faktaa A350-tyypin lentokoneista

Julkaistu
23.09.2015 klo 06:00
Helsinki-Vantaan lentoasemasta tulee lokakuussa ensimmäinen eurooppalainen Airbus A350 -laajarunkokoneiden kotikenttä. Finnairin uudet lentokoneet tuovat mukanaan lisää matkustusmukavuutta ja edistyksellistä teknologiaa.
  1. A350-koneet ovat ekologisia. Niiden polttoainetehokkuus on 25 prosenttia suurempi kuin vanhemmilla lentokoneilla. Koneet ovat myös hiljaisempia ja kuluttavat vähemmän energiaa.

  2. Matkustamon ilma vaihtuu 2-3 minuutin välein uudenlaisen ilmansuodatuksen ansiosta. Ilmanhallinta on vedoton ja matkustamon paine on aiempaa korkeampi. Ilman lämpötila voidaan säätää erilaiseksi koneen eri osissa.

  3. Valo pääsee matkustamoon entistä paremmin suurien panoraamaikkunoiden kautta. Valaistusta voidaan muuttaa vuorokaudenajan mukaan asteittain energiatehokkaalla LED-tunnelmavalaistuksella.

  4. Business-luokan istuimet saa kokonaan makuuasentoon ja kaikilta paikoilta pääsee suoraan käytävälle. Business-luokassa on Wi-Fi-yhteys. Economy-luokan etuosassa olevilla paikoilla on 10 senttiä enemmän jalkatilaa. Kaikissa istuimissa on 11 tuuman kosketusnäyttö.

  5. Finnairin A350-koneet lentävät Helsinki-Vantaalta useisiin kaukokohteisiin: Shanghaihin, Pekingiin, Bangkokiin, Singaporeen, Hong Kongiin ja New Yorkiin.

Helsinki-Vantaa on ollut hyvissä ajoin valmiina A350-koneiden tuloon. Niitä varten jouduttiin uudistamaan vain kahta vanhaa matkustajasiltaa. Muita muutoksia uusi konetyyppi ei vaadi.

Jos haluat kokeilla lentämistä uudenajan laajarunkokoneella, katso hakupalvelusta loppuvuoden aikataulut.

Lue lisää Airbus A350 -koneesta

Ihmisiä & Ilmailua