Hyppää pääsisältöön

Viisi syytä matkustaa Kroatiaan

Julkaistu
30.10.2015 klo 07:00
Kroatia kasvattaa suosiotaan suomalaisten lomakohteena. Eikä ihme, sillä lyhyen lentomatkan lisäksi Kroatia kiehtoo kauneudellaan, luonnollaan ja puhtailla uimavesillään.

Tjäreborgin toimitusjohtaja Regina Sippel kertoo viisi syytä matkustaa Kroatiaan.

1. Kristallinkirkkaat ja puhtaat uimavedet

Kauneinta Kroatian Dalmatian rannikolla ovat kristallinkirkkaat ja puhtaat uimavedet sekä turkoosinvärinen meri. Kroatiassa onkin 116 sinilipulla varustettua uimarantaa. Sinilippu on kestävää matkailua tukeva kansainvälinen ympäristösertifikaatti, joka myönnetään ympäristöstään huolta pitäville, korkeatasoisille uimarannoille. Kirkkaat vedet tarjoavat myös erinomaiset mahdollisuudet sukeltamiseen ja snorklaamiseen.

2. Luonto ja kansallispuistot

Upean rannikon lisäksi Kroatia on tunnettu kauniista luonnostaan ja kansallispuistoistaan. Yksi suosituimmista on Krkan kansallispuisto. Krka-joen seitsemän vesiputousta ja vehreä luonto tekevät lähtemättömän vaikutuksen kävijäänsä. Makarska Rivieran kaunis rannikko viehättävine uimapoukamineen houkuttelee myös patikointiin.

3. Kaunis saaristo

Satumaisen kaunis saaristo Dalmatian rannikon lähellä on yksi Kroatian suurimmista matkailuvalteista. Hyvien lautta- ja katamaraaniyhteyksien ansiosta loman aikana voi tutustua useampaankin pittoreskiin saareen ja niiden keskiaikaisiin kaupunkeihin. Tunnelmaa ja maisemien kauneutta on vaikea kuvailla – ne pitää kokea itse!

4. Gastronomia

Monille Kroatiaan matkustaville ateriointi on yksi loman kohokohtia. Tarjolla on tuoreista, korkeatasoisista aineksista valmistettuja ruokia ja kala- ja äyriäisruokien ystäviä hemmotellaan Adrianmerestä pyydetyillä herkuilla. Kroatian lähinaapuri Italia on vaikuttanut suuresti kroatialaiseen keittiöön ja monen ravintolan ruokalista onkin hyvin italialaissävytteinen.

5. Monipuolisuus

Kroatiassa voi yhdistää kaupunkiloman, rantaloman ja aktiiviloman. Lomakohteita on useita ja tarjonnassa on rauhallisia rantalomakohteita, historiallisia kaupunkeja sekä monipuolisia saaria. Olipa lomakohde mikä tahansa, on aina tarjolla myös uimarantoja kristallinkirkkaan veden äärellä. Uimisen, sukeltamisen ja snorklauksen lisäksi on tarjolla muitakin aktiviteetteja kuten patikointia ja pyöräilyä.

Lähde: Tjäreborg
Kuva: Bunker, Wikimedia Commons

Matkustus