Skip navigation

Fem orsaker att resa till Kroatien

Article published
30.10.2015 kl 07:00
Kroatien blir en allt populärare semesterdestination bland finländarna. Det är verkligen inget under. Förutom att flygresan är kort fascinerar Kroatien med skönhet, natur och rena badvatten.

Regina Sippel, vd för Tjäreborg, räknar upp fem orsaker att resa till Kroatien.

1. Kristallklara och rena badvatten

Det kristallklara och rena badvattnet och det turkosfärgade havet är det vackraste på Dalmatiska kusten i Kroatien. Det finns 116 blåflaggade badstränder i Kroatien. Blåflaggan är ett internationellt miljöcertifikat som stöder hållbar turism. Certifikatet beviljas högklassiga badstränder som värnar miljön. De klara vattnen i Kroatien ger också utmärkta möjligheter till dykning och snorkling.

2. Natur och nationalparker

Kroatien är känt för sin underbara kust men också för sin vackra natur och sina nationalparker. En av de mest populära nationalparkerna är Nationalparken Krka. De sju vattenfallen i floden Krka och den lummiga naturen gör ett oförglömligt intryck på alla besökare. Den vackra kusten med sina förtjusande bukter och badstränder på Makarska Rivieran lockar också till fotvandring.

3. Vacker övärld

Den sagolikt vackra övärlden vid Dalmatiska kusten hör till Krotiens främsta trumfar för turism. Tack vare de goda färje- och katamaranförbindelserna kan du under din semester besöka flera pittoreska öar och deras medeltida städer. Det är svårt att beskriva stämningen och de vackra landskapen – dem måste du uppleva själv!

4. Gastronomi

För många turister i Kroatien är måltiderna en av höjdpunkterna på semestern. Landet erbjuder maträtter som är tillagade av färska, högklassiga råvaror, och vännerna av fisk- och skaldjursrätter skäms bort med delikatesser som har fångats i Adriatiska havet. Kroatiens grannland, Italien, har haft stort inflytande på det kroatiska köket, och på många restauranger präglas menyn starkt av italienska rätter.

5. Variation

I Kroatien kan du kombinera stadssemester, strandsemester och aktivitetssemester. Det finns många semesterdestinationer och utbudet omfattar allt från fridfulla stränder till historiska städer och mångsidiga öar. Oavsett destination erbjuder Kroatien alltid också badstränder vid kristallklart vatten. Utöver badande, dykning och snorkling erbjuds även andra aktiviteter som fotvandring och cykling.

Källa: Tjäreborg

Bild: Bunker, Wikimedia Commons

Resa