Skip navigation

Helsingin kaupunki ja Finavia valmistelevat Malmin lentoaseman hallinnan siirtoa

Article published
15.06.2016 klo 06:10
Nyt Finavian hallinnassa oleva lentoaseman alue ja rakennukset siirtyvät kaupungin hallintaan sopimuksen mukaisesti 1.1.2017.

Alueella toimivien yritysten vuokranantaja muuttuu hallinnan siirron myötä. Helsingin kaupunki tarjoaa yrittäjille vuokrasopimuksen jatkoa.

Helsinki-Malmin lentoaseman toiminta koostuu lentokoulutuksesta, yleisilmailusta ja viranomaislennoista. Sen historiallisesti arvokkaassa ympäristössä toimii useita harrasteilmailuseuroja, lentokouluja ja yrityksiä.

Finavia lopettaa lentoaseman pitämisen Malmilla 31.12.2016. Patrian ammattilentäjiä kouluttava yksikkö siirtyy uusiin tiloihin Tampere-Pirkkalaan keväällä 2017.

Malmille kaavoitetaan uutta asuinaluetta

Malmin lentokentän alueelle valmistui vuonna 2015 kaavarunkoehdotus, jossa kentälle ja sen ympäristöön on suunniteltu koteja 25 000 asukkaalle ja työpaikkoja tuhansille. Jos lentotoiminta ja sen edellyttämät suojavyöhykkeet poistuvat, Malmilta vapautuu rakentamiseen noin 330 hehtaaria maata.

Malmin lentokenttäalueen asuntorakentaminen alkaa tämänhetkisen suunnitelman mukaan 2020-luvun alussa. Entinen lentokentän alue erottuu vuosien päästä persoonallisena, lähiseudun asuntotarjontaa monipuolistavana pikkukaupunkina. Kentän arvokas asemarakennus ja lentokonehalli säilyvät osana tulevaa aluetta.

Alueen rakentaminen kestää 25–30 vuotta. Tällä välin alueella on mahdollista järjestää väliaikaista toimintaa, josta kaupunki neuvottelee mahdollisten kiinnostuneiden yrittäjien kanssa ja johon tullaan keräämään ideoita myös kuntalaisilta. Ehdotuksia voivat tehdä niin lentotoiminnan järjestämisestä kiinnostuneet tahot kuin muutkin kiinnostuneet. Asiasta tullaan tiedottamaan tarkemmin kuluvan vuoden aikana.

Lähde: Helsingin kaupungin tiedote 14.6.2016

Raportointi Ihmisiä & Ilmailua