Ohita navigaatio

Helsinki-Vantaa ja Pekingin lentoasema yhteistyöhön

Artikkeli julkaistu
29.02.2016 klo 07:00
Arkistointipäiväys
Yritys
Pekingin lentoasema on Aasian suurin ja maailman toiseksi suurin lentokenttä. Se ja Helsinki-Vantaa ovat nyt sisarlentoasemia. 

Finavia ja yli 40 lentoaseman toiminnasta Kiinassa vastaava Capital Airports Holding Company (CAH) tiivistävät yhteistyötään. Tammikuussa solmitun sopimuksen mukaan Helsinki-Vantaan lentoasema ja Pekingin lentoasema ovat jatkossa sisarlentoasemia.

– Sopimus vahvistaa lentoasemien välisiä suhteita ja mahdollistaa yhteyksien kehittämisen. Voimme esimerkiksi jakaa tietoa ja parhaita käytäntöjä, tehdä markkinoinnillista yhteistyötä sekä kasvattaa osaajiemme ammattitaitoa, arvioi Finavian viestintäjohtaja Mikko Saariaho.

Henkilöstövaihto tarjoaa Finavialle tilaisuuden perehtyä aasialaiseen palvelukulttuuriin ja tutustua kiinalaisten lentomatkustajien tarpeisiin ja toiveisiin.

– Saatava oppi auttaa palvelemaan entistä paremmin kiinalaisia asiakkaita, joiden määrä Helsinki-Vantaan lentoasemalla näyttää kasvavan jatkuvasti. Meiltä kiinalaiset saattavat saada ideoita muun muassa digitaalisiin ratkaisuihin ja lumiosaamiseen.   

Helsinki-Vantaan rooli Aasian-liikenteessä vahvistuu

Asema Pekingin sisarlentoasemana vahvistaa Helsinki-Vantaan lentoaseman roolia Euroopan ja Aasian välisen lentoliikenteen keskeisenä porttina. 

Aasian-lentojen määrällä mitattuna Helsinki-Vantaa on Euroopan viidenneksi suurin lentoasema ja keskeinen solmukohta. Tänä vuonna se tarjoaa 17 suoraa reittiä Aasiaan ja jatkoyhteydet lähes kaikkiin Euroopan suurkaupunkeihin.

Helsinki-Vantaan lentoreittiverkoston laajentuminen tuo maahamme ulkomaalaisia matkailijoita. Finaviassa uskotaan, että Suomeen suuntautuvassa matkailussa on merkittävää tulevaisuuden kasvupotentiaalia. Matkailutilastojen mukaan kiinalaisten yöpymiset ovat kasvaneet yli 40 prosenttia.

Kiinaan on liikennöity Suomesta jo lähes 30. Finnair aloitti vuonna 1988 Helsinki-Vantaalta suorat lennot Pekingiin. Kyseessä oli ensimmäinen länsieurooppalaisen lentoyhtiön välilaskuton yhteys Euroopan ja Kiinan välillä.

Pekingin lentokenttä on tehokkaasti toimiva kokonaisuus

Pekingin lentoasema levittäytyy 1 480 hehtaarin alueelle runsaat 30 kilometriä koilliseen kaupungin keskustasta. Sen matkustajamäärä ylitti 86 miljoonaa jo vuonna 2014.

Pekingin lentoasemalla sijaitseva terminaali 3 on maailman toiseksi suurin lentoasematerminaali. Kokonaispinta-alaltaan tähän vajaan 990 000 neliömetrin suuruiseen rakennukseen mahtuisivat esimerkiksi kaikki Lontoon Heathrow´n lentoaseman terminaalit.

– Kahdeksan vuotta sitten käyttöönotettu terminaali 3 on toteutettu hyvin ilmavasti. Se on moderni ja monilta osin fiksusti toteutettu, Saariaho kertoo kokemuksistaan. 

– Ylipäätään Pekingin lentoasema toimii tehokkaasti kokoonsa nähden. Sitä todistaa myös tutkitusti korkealla tasolla oleva asiakastyytyväisyys. 

Hae lentoyhteyksiä Kiinaan