Hyppää pääsisältöön

Helsinki-Vantaa jälleen maailman TOP10-lentoasemien listalle!

Julkaistu
18.10.2016 klo 14:36
Finavian Helsinki-Vantaan lentoaseman suosio matkustajien keskuudessa jatkuu. Helsinki-Vantaa valittiin matkailulehti Condé Nast Travelerin lukijaäänestyksessä maailman 9. parhaaksi lentoasemaksi.

Kyselyyn osallistuneita oli yli 300 000 ja vastauksissaan he antoivat yhteensä miljoonia arvioita eri matkailutoimijoista, kuten lentoasemista ja lentoyhtiöistä.

– On upeaa kuulla, että matkustajamme ovat tyytyväisiä lentoasemaan ja sen palveluihin. Olemme tehneet kovasti töitä, jotta matkanteko Helsinki-Vantaalla olisi sujuvaa, mukavaa ja elämyksellistä. Hienosta sijoituksesta huolimatta kehitystyö ja palveluiden parantaminen lentoasemalla jatkuvat edelleen. Haluamme kuulua jatkossa yhä useamman lentomatkustajan suosikkilistalle, sanoo Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari Finaviasta.

Lentoasemalistan kärkisijat nappasivat Singapore, Soul ja Doha, joihin Helsinki-Vantaalta on hyvät lentoyhteydet. Parhaiden lentoyhtiöiden listalla kolme parasta olivat kyselyyn vastanneiden mielestä Singapore Airlines, Emirates ja Air New Zealand.

Helsinki-Vantaalle ropisee kansainvälistä tunnustusta

Finavia ja Helsinki-Vantaan lentoasema ovat keränneet huippusijoituksia monissa viimeaikaisissa tutkimuksissa.

Esimerkiksi lentoasemajärjestö ACI Europen kesällä julkistaman selvityksen mukaan Helsinki-Vantaan lentoaseman merkitys kansainvälisen lentoliikenteen solmukohtana on suurempi kuin yhdenkään toisen lentoaseman Pohjoismaissa.

Keväällä Helsinki-Vantaa valittiin puolestaan Skytraxin kansainvälisessä lentoasematutkimuksessa parhaaksi pohjoiseurooppalaiseksi kentäksi.

Lentoasemalla on myös maailmanluokan palvelut. Helsinki-Vantaan viinibaari Wine & View nappasi tänä vuonna voiton kansainvälisessä ravintola-alan FAB Awards -kilpailussa, Airport Wine Bar of the Year -kategoriassa. Lisäksi Frontier Awards myönsi Finavialle kunniamaininnan Helsinki-Vantaan kaupallisten palveluiden operoinnista.

Koko Finavian lentoasemaverkosto arvioitiin Maailman talousfoorumin raportissa maailman viidenneksi laadukkaimmaksi ja Pohjolan ylivoimaiseksi ykköseksi.

Mittava kehitysohjelma tähtää vuoteen 2020

Finavian kehitysohjelma Helsinki-Vantaan laajentamiseksi käynnistyi vuonna 2013. Sen tavoitteena on vahvistaa Helsinki-Vantaan asemaa sekä kansainvälisessä lentoasemien kilpailussa että Euroopan ja Aasian välisen lentoliikenteen merkittävänä solmukohtana.

Laajennuksen ansiosta lentoasemalla voidaan palvella 20 miljoonaa vuotuista matkustajaa vuonna 2020. Helsinki-Vantaan vahvuuksia ovat lyhyet vaihtoajat, ystävällinen henkilökunta ja innovatiiviset maailmanluokan palvelut.

Helsinki-Vantaan tunnustukset ja palkinnot

Raportointi Matkustus