Hyppää pääsisältöön

Helsinki-Vantaan Fly Inn uudistuu: mukana Suomen huippuravintolat

Julkaistu
16.12.2016 klo 12:00
Lentoaseman vanhin ravintola Fly Inn uudistuu suomalaisessa hengessä. Klassikkoannosten rinnalla tarjotaan nyt Fly Inn Featuring -annoksia, joiden suunnittelusta vastaavat vierailevat ravintolatähdet Suomen huipulta. Ensimmäisenä taitojaan näyttää tamperelainen Ravinteli Bertha.

Helsinki-Vantaan paviljonkirakennus vihittiin käyttöön vuonna 1969. Samana vuonna matkustajien tarpeisiin rakennettiin lentoaseman ensimmäinen ravintola, nykyiseltä nimeltään Fly Inn.

Lentoaseman matkustajamäärä on sittemmin kasvanut miljoonasta lähes 17 miljoonaan ja matkustajien tarpeet monipuolistuneet. Fly Inn on kuitenkin jatkanut matkustajien palvelua alkuperäisessä liikepaikassaan tähän päivään saakka.

Nyt Fly Innin ilme ja tarjonta ovat kokeneet muodonmuutoksen. Uudistunut ravintola avautuu lauantaina 17.12.2016.

Aamiaisbuffet ja Suomen ravintolahuippujen makuelämyksiä

Fly Innin puitteiden uudistuessa uudistuu myös ravintolan tarjonta.

"Fly Inn featuring -annosten suunnittelusta vastaavat  maamme johtavat ravintolat."

- Fly Innistä saa jatkossa muun muassa aamiaista, jonka toteutamme boutique-hotellin hengessä. Tarjolla on huolella valittuja suomalaisia herkkuja, toteaa markkinointi- ja liiketoiminnan kehitysjohtaja Jussi Laakso Fly Inniä operoivasta SSP Finlandista.

- Uutta ovat myös klassikkoannosten, kuten grillatun lohen ja poroburgerin, rinnalle tulevat Fly Inn featuring -annokset. Niiden suunnittelusta vastaavat vuorotellen maamme johtavat ravintolat, Laakso jatkaa.

Tampereen parhaaksi valittu Ravinteli Bertha tuo kentälle fun diningia

Fly Innin ensimmäinen vieraileva ravintolatähti on Tampereen parhaaksi ravintolaksi useaan otteeseen valittu Ravinteli Bertha. Berthan primusmoottorit Mika Roito ja Pekka Salmela tuovat annoksissa esiin palkitun ravintolan uniikkia makumaailmaa.

Roito ja Salmela kuvaavat Berthaa sanoilla rento, helppo ja omannäköinen. Fine diningia miehet karsastavat ja puhuvatkin sen sijaan fun diningista.

"Meille voi tulla juuri sellaisena kuin on: shortseissa, verkkareissa tai puku päällä."

- Haluamme tarjota asiakkaillemme mahtavan ravintolakokemuksen rennossa ympäristössä. Meille voi tulla juuri sellaisena kuin on: shortseissa, verkkareissa tai puku päällä. Fly Innin menun olemme miettineet lentoasemaympäristö huomioiden. Tarjolla on annoksia, jotka valmistuvat tarvittaessa nopeastikin. Lisäksi esimerkiksi jälkiruokamme saa otettua mukaan koneeseen, miehet sanovat.

- Yhteistyö Fly Innin kanssa on meille kunnia-asia ja osoitus siitä, että olemme tehneet asioita oikein. Saamme nyt ainutlaatuisen tilaisuuden esitellä ruokafilosofiaamme Suomen kansainvälisimmällä areenalla, Roito ja Salmela iloitsevat.

Vuonna 2010 perustettu Ravinteli Bertha suosii annoksissaan suomalaisia raaka-aineita. Ravintolan liha on lähestulkoon poikkeuksetta kotimaista. Leipäviljat ja annoksissa käytetty ruis ovat tulleet perustamisajoilta alkaen tutulta luomuviljelijältä.

- Emme halua tehdä kotimaisuudesta tai luomusta numeroa. Berthan ytimessä on alusta alkaen ollut hyvän ruoan tarjoaminen rennossa ympäristössä. Laadukkaat raaka-aineet ovat luonnollinen osa toimintaamme, miehet sanovat.

Tamperelaista tunnelmaa Fly Inniin tuo Ravinteli Berthan vierailun aikana myös Visit Tampereen tuottamat, ravintolassa pyörivät lyhytelokuvat.

Berthan herkkuja pääsee maistamaan Fly Innissä kevääseen 2017 saakka.

Lentoaseman uudistunut ravintolamaailma

Helsinki-Vantaan ravintola- ja myymälävalikoima on uudistunut viimeisen kahden vuoden aikana lähes kokonaan. Lentoasemalla toimii nyt 70 täysin uutta tai uudistettua myymälää, kahvilaa ja ravintolaa.

"Fly Innin menestyminen HelsinkiMenu-kilpailuissa ei ainakaan liene vähentänyt kulinaristien kiinnostusta ravintolaan."

- Helsinki-Vantaalle on viime vuosina avattu kymmeniä uusia ravintoloita. Tästä huolimatta Fly Inn on säilyttänyt suosionsa matkustajien keskuudessa. Fly Innin monivuotinen menestyminen HelsinkiMenu-kilpailussa ei ainakaan liene vähentänyt kulinaristien kiinnostusta ravintolaan. On hienoa saada lentoasemalle Suomen parhaiden ravintoloiden annoksia, kertoo Helsinki-Vantaan kaupallisista palveluista vastaava Elena Stenholm Finavialta.

Fly Innin uudessa ilmeessä yhdistyvät suomalainen luonto, käsityöläiskulttuuri ja modernismi. Tarkoin valitut vintage-elementit viittaavat ravintolan historiaan lentoaseman vanhimpana ravintolana.

Ilmeen takana on suunnittelutoimisto Amerikka. Toimiston käsialaa on myös Helsinki-Vantaan viinibaari Wine & View, joka palkittiin vuonna 2016 maailman parhaaksi lentoaseman viinibaariksi kansainvälisessä FAB Awards -kilpailussa.

Kuvassa Ravinteli Berthan Mika Roito (vas.) ja Pekka Salmela (kesk.) sekä Fly Innin keittiömestari Mikko Isoniemi.

Helsinki-Vantaan kahvilat ja ravintolat

Matkustus