Hyppää pääsisältöön

Helsinki-Vantaan laajennus nojaa vaikuttavaan arkkitehtuuriin

Julkaistu
26.10.2016 klo 06:00
Lentokentän mittava laajennusprojekti valmistuu vuoteen 2020 mennessä. Arkkitehtitoimisto PES-Arkkitehtien osakas ja muotoilujohtaja Tuomas Silvennoinen kertoo järkevän tilankäytön ja terminaalin joustavan suunnittelun olevan projektin keskiössä.

Vauhdilla rakentuva laajennus tuo Helsinki-Vantaalle 103 000 neliömetriä lisätilaa, joka vastaa Linnanmäen kokoista aluetta. Laukkujen käsittelyyn varattu tila kasvaa myös puolella. Suuren luokan muutoksia PES-Arkkitehdit ovat toteuttaneet Suomen lisäksi myös Shanghaissa, mutta Helsinki-Vantaan uudistustyö on poikkeuksellisen laaja Suomen mittakaavassa.

Laajennus tuo Helsinki-Vantaalle
103 000 neliömetriä lisätilaa.

”Laajennus on suurempi kuin mitkään kentällä aiemmin tehdyt työt. Suunnittelussa on huomioitava, että kentällä palvellaan valtavan suurta määrää matkustajia ja että kiitoradalla liikkuu leveitä koneita. Rakennuksen sisä- ja ulkopuoli ovat suunnittelussa yhtä tärkeitä”, Tuomas Silvennoinen kertoo.

Yksityiskohtien suhteen arkkitehtitoimisto nojaa tunnistettavaan muotoiluun ja vankkaan kokemukseen. Samalla suunnittelussa huomioidaan kentän tarpeet tilankäytölle ja keskitytään täyttämään nykymatkustajien monipuoliset toiveet.

Kenttää valmistellaan ottamaan vastaan jopa 20 miljoonaa matkustajaa vuonna 2020. Lentoaseman arkkitehtuuri on tärkeässä roolissa sovittamassa ravintolat, kaupat ja ihmiset saman katon alle.

Lue lisää Helsinki-Vantaan laajennustöistä

 

Kehitys