Hyppää pääsisältöön

Helsinki-Vantaan parhaat take away -ruoat

Julkaistu
05.10.2016 klo 06:00
Miksi jättäytyä pelkän lentokonetarjoilun varaan, kun kentältä voi ostaa herkulliset matkaeväät.

Kun monet lentoyhtiöt ovat vähentäneet koneessa ilmaiseksi tarjoiltavia ruokia, ovat lentokenttäravintolat puolestaan alkaneet satsata hinta-laatusuhteeltaan tasokkaaseen take away -tarjontaan. Nopeasti matkaan napattavia vaihtoehtoja löytyy monesta ravintolasta turvatarkastuksen molemmin puolin.

Jos purtavaa ostaa ennen turvatarkastusta, eväiden tulisi olla ei-nestemäisiä. Hyvä nyrkkisääntö on, että jos tuotetta voi levittää veitsellä, se kannattaa pakata ruumaan meneviin matkatavaroihin.

Tässä muutamia maukkaita take away -vaihtoehtoja kentältä:

1. Lehtikaali–banaani–ananas -smoothie (4,90e, Helsinki Market, portti 14)

Tämä ravinnepommi antaa reippaan startin niin terveysintoilijan retriittireissuun kuin perhelomailijan rantamatkallekin.

2. Täytetty ruisleipä lohella (10,50e, Nordic Kitchen, portti 35)

Yhdistelmä puhtaita pohjoismaisia makuja: suussa sulavaa savustettua lohta, itse pikkelöityä kurkkua ja tuorejuustoa ruisleivän välissä.

3. Pähkinäsekoitus (3,90e) ja hedelmäsalaatti (pieni 4,50e / iso 5,40e, Café Tori, portti 26–27)

Terveellinen ja maukas, paikan päällä pakattu tuore hedelmäsalaatti pitää pikkunälän kurissa. Kylkeen voi ostaa vaikkapa pähkinäsekoituksen.

4. California-sushilajitelma (22,90e, Two Tigers, portti 34)

Aloita matka tyylillä tuoreella sushilla. Helsinki-Vantaan aasialaismatkustajien keskuudessa huippusuositun Two Tigers -ravintolan sushikokit tekevät kaikki annokset paikan päällä ja käyttävät vain parhaita raaka-aineita.

5. Iso maalaiskinkkupatonki (8,40e, Cafe Tori, portti 26–27)

Vähän isompaan nälkään Cafe Torista voi valita suosikkinsa laajasta tarjonnasta kolmioleipiä, sämpylöitä, bageleita ja erilaisia täytettyjä patonkeja. Voit napata mukaan esimerkiksi muhevan maalaiskinkkupatongin. Kaikki tuotteet ovat pakattuja ja voidaan tarpeen mukaan lämmittää nopeasti sekä pakata myös lämpimänä mukaan.

Katso tästä listasta, miten löydät vegaanista ruokaa ja juomaa lentoasemalta.

Matkustus