Hyppää pääsisältöön

Helsinki-Vantaan Two Tigersissa maistuu itä ja länsi

Julkaistu
25.02.2016 klo 07:00
Lentoaseman Two Tigers -ravintola portilla 34 on monen matkailijan ensimmäinen etappi kohti eksoottisia maita.

Etnisen ruuan suosio Helsinki-Vantaalla on vakaata. Ravintola Two Tigers on erityisesti Aasiaan lentävien matkailijoiden suosiossa. Hyvän etnisen ravintolan merkki siis!

Two Tigersin suosio perustuu myös siihen, että ravintolassa voi asioida myös kiinan, japanin ja korean kielillä.

– Suosituimpia annoksiamme ovat ramen ja udon -nuudelikeitot, joita esimerkiksi joulukuussa myytiin tuhansia annoksia. Taatusti tuoreet, paikan päällä tehtävät sushilajitelmamme ovat kestosuosikkeja, HMSHost Finlandin Operations Manager Juha Räsänen kertoo.

Täyteläisessä Udon Soy Soup -keitossa (15,90 euroa) maistuu soija, grillattu porsaanliha ja surimi eli rapupuikot. Udon Kombu Soupin (15,90 euroa) makumaailmasta löytyy merilevää, katkarapuja ja siitakesieniä. 

Ramen-misokeittoa on saatavilla joko grillatulla kanalla ja rapupuikoilla (13,90 euroa) tai korealaisittain grillatulla porsaanlihalla ja kimchillä (15,90 euroa).

Etelä-Korean kansallisruuasta kimchistä on olemassa lukuisia muunnelmia, mutta yleisimmin se on maitohappokäymisen avulla hapatettua kiinankaalia. Tulisuuden ja punaisen värin kimchi saa mausteina käytettävistä chileistä, sipulista, valkosipulista ja inkivääristä.

Suosituin sushilajitelma on California

10 makupalan lajitelman (22,90 euroa) kalifornianrulla kootaan avokadosta, ravusta, majoneesista ja seesaminsiemenistä. Lisäksi siihen kuuluu lohi-, tonnikala- ja rapu rapunigrejä.

Kalifornianrulla on saanut nimensä sen historiasta. Niitä alettiin valmistaa Los Angelesissa jo 1960–1970-luvuilla, kun eräs länsirannikolla työskennellyt japanilaiskokki keksi kokeilla sushi paloihin avokadoa tonnikalan sijasta. Miedonmakuinen rulla on edistänyt sushin suosiota kaikkialla maailmassa, ja se maistuu hyvin myös lapsille.

Kylmänä talvipäivänä lämmittävät Two Tigersin thaimaalaiset curryt. Punaista currya tarjoillaan kanalla (16,90 euroa) ja vihreää kalalla (17,90 euroa) höystettynä. Lisukkeena tarjoillaan tietysti basmatiriisiä.

Tervetuloa eksoottisten herkkujen pariin!Koko Helsinki-Vantaan ravintolatarjontaan voit tutustua Palvelut-sivulla.

Matkustus