Hyppää pääsisältöön

Humans of Helsinki Airport: Taru

Julkaistu
04.05.2016 klo 06:00
Kentän moniottelija taklaa turvatarkastukset, lähtöselvitykset ja travel-palvelun.

”En uskonut hakiessani pääseväni turvatarkastajaksi, mutta olin todella iloinen kun sain työpaikan. Sen jälkeen minut on koulutettu myös alakerran travel- ja säilytyspalveluun sekä lähtöselvitykseen. Monipuoliset tehtävät sopivat minulle, koska tarvitsen vaihtelua.

Parhaat päivät ovat niitä, kun koen aidosti auttaneeni ihmisiä ongelmatilanteissa. Olen yleensä hyväntuulinen, mutta jos asiakas on kiireisen oloinen, en jää lörpöttelemään, vaan hoidan hommat asiallisesti ja ripeästi.

Hankalia asiakkaita tulee harvoin. Ehkä minussa on sellaista kiltin pikkutytön näköä, että ihmiset ajattelevat minun menevän rikki, jos he ovat minulle ikäviä. Turvatarkastuksessa toisaalta saatetaan haluta herkemmin esimies paikalle, koska nuorta naista ei oteta niin tosissaan.

Kummallisiakin tilanteita tulee vastaan. Esimerkiksi kun pyytää turvatarkastuksessa matkustajaa riisumaan vyön, jokainen voi kuvitella, että sen jälkeen voi tapahtua vähän mitä vain. Kentällä ei muutenkaan koskaan tiedä mitä sattuu seuraavaksi.”

Lue sarjan edellinen osa täältä.

Näin turvatarkastuksessa toimitaan.

Ihmisiä & Ilmailua