Hyppää pääsisältöön

Humans of Helsinki Airport: Tero Kortman

Julkaistu
16.12.2016 klo 07:00
Leipurimestari Tero Kortmanin hoteissa on Helsinki-Vantaan leipomo.

”Olen ollut leipuri ja leipurimestari jo 40 vuotta. Tämä on minun juttuni: en osaa edes kuvitella, että tekisin jotain muuta. Myös tyttäreni ja poikani ovat leipureita.

Helsinki-Vantaalle tulin reilut puoli vuotta sitten HMSHostin Bistrot-ravintolan leipurimestariksi. Teemme omassa pienessä leipomossamme tuoreet leivät ja leivonnaiset 18 lentokentän ravintolaan. Suosituin tuotteemme on panini: niitä teemme noin 18 000 kuukaudessa.

Leipomossa on kuusi työntekijää, joiden perään koitan katsoa. Tykkään itse tehdä töitä ripeässä tahdissa, enkä voi työntekijöissäkään sietää hidastelua. Varastojen ja peltien pitää olla koko ajan täynnä leivottavaa.

Olen kiinnostunut tuotekehityksestä ja haluan viedä leipomon työtä suunnitelmallisemmaksi. Ennen leipomosta sai keksejä vain muutamana päivänä viikossa, mutta nykyisin teemme ravintoloille keksitaikinapötköt valmiiksi, jotta he voivat itse paistaa keksejä tarpeen mukaan. Olemme saaneet paljon kehuja siitä, että meiltä tulee hyvännäköistä tavaraa ulos, ja toimintaa on saatu vietyä tehokkaammaksi.”

Lue tästä, mistä löydät lentokentän muhkeimmat leivät

Matkustus