Hyppää pääsisältöön

Kehärata tuo yhä useampia matkustajia Helsinki-Vantaalle junalla

Lehdistötiedote
Julkaistu
28.05.2016 klo 07:20
Train
Odotettu junayhteys Helsinki-Vantaalle avautui kun Kehärata otettiin käyttöön viime heinäkuussa. Junamatkustus lentoasemalle on kasvattanut suosiotaan tasaisesti – vuoden 2016 ensimmäisellä neljänneksellä jo 13 prosenttia kaikista Helsinki-Vantaalle tulevista matkustajista käytti kulkuneuvona nimenomaan junaa.

Junayhteys Helsinki-Vantaalle on helpottanut sekä matkailijoiden että lentoaseman työntekijöiden liikkumista. Esimerkiksi helmikuun aikana lentoasemalle saapui junalla 93 172 matkustajaa ja asemalta junaan nousi 90 060 matkustajaa, kertovat HSL:n tilastot. Junan käyttö on lisääntynyt vauhdikkaasti, sillä vastaavat luvut viime lokakuussa olivat 80 594 junalla saapuvaa ja 73 994 junaan nousevaa matkustajaa.

– Matkustajat ovat selvästi huomanneet, että junalla pääsee nyt sujuvasti Helsinki-Vantaan lentoasemalta suoraan pääkaupungin ytimeen. Lentoaseman palvelut ja lentoreitit ovat nyt paremmin kaikkien saavutettavissa, olipa sitten lähdössä matkalle tai tulossa kentälle vain nauttimaan kansainvälisestä ilmapiiristä ja monipuolisista palveluista, sanoo Helsinki-Vantaan apulaisjohtaja Heikki Koski Finaviasta.

Vajaa vuosi sitten avattu Kehärata on sujuvoittanut liikennettä pääkaupunkiseudulla sekä parantanut yhteyksiä myös muualta Suomesta tuleville. Junayhteys nosti Helsinki-Vantaan palveluiltaan entistä kirkkaammin kansainvälisen tason lentoasemaksi.

– Finavian tavoitteena on lisätä Suomen ja Helsingin alueen tunnettuutta ja houkuttelevuutta sekä saada enemmän turisteja jäämään tänne lentojensa välillä. Junayhteys Helsinki-Vantaalle tukee myös stop-over matkustamisen kasvua, Koski jatkaa.

Kokonaisuudessaan Helsinki-Vantaan rautatieasema valmistui tämän vuoden maaliskuussa, kun asemalta terminaaleihin johtavat Suomen pisimmät liukuportaat otettiin käyttöön.

Junamatkustus syö osuutta bussiliikenteeltä, sillä bussilla lentoasemalle tulevien osuus on samassa ajassa vähentynyt.

Saavutko autolla? Varaa parkkipaikka etukäteen

Helsinki-Vantaalle on edelleen helppo tulla myös omalla autolla, ja terminaalien läheisyydestä löytyy runsaasti paikoitustilaa. Tiesitkö, että parkkipaikan voi varata myös ennakkoon? Voit varmistaa paikan haluamaltasi pysäköintialueelta myös ruuhka-aikaan varaamalla ja maksamalla parkin helposti etukäteen verkossa.

Pysäköinti Helsinki-Vantaalla

Matkustus