Hyppää pääsisältöön

Kokkola-Pietarsaaren tarkkuuslähestymisjärjestelmä uusittiin

Julkaistu
14.09.2016 klo 10:15
Finavia uusi kesän aikana Kokkola-Pietarsaaren lentoaseman ILS-tarkkuuslähestymisjärjestelmän. Järjestelmä mahdollistaa lentokoneiden laskeutumiset myös huonon näkyvyyden vallitessa.

Uuden tarkkuuslähestymisjärjestelmän rakennustyöt aloitettiin Kokkola-Pietarsaaressa vanhan järjestelmän purkamisella alkukesästä. Uusi järjestelmä otettiin käyttöön perusteellisten testien ja liikenteen turvallisuusvirasto Trafin hyväksynnän jälkeen syyskuun alkupuolella.

ILS (Instrument Landing System) on tarkkuuslähestymisjärjestelmä, jonka avulla lentokoneet voivat lähestyä kiitotietä vaikka näkyvyys on heikentynyt. Järjestelmä ohjaa lentokoneen kiitotielle oikeassa kulmassa.

ILS-järjestelmä on tärkeä perusedellytys säännölliselle kaupalliselle lentoliikenteelle. Järjestelmän avulla mahdollistetaan lentoaseman toiminta myös vaikeissa keliolosuhteissa. Tällöin lentoliikenteelle ja matkustajille ei aiheudu viiveitä vaan matka käy sujuvasti.

Viime vuonna Finavia toteutti vastaavat laitteistouusinnat Savonlinnan, Kittilän ja Utin lentoasemilla.

Investoinnin kokonaisarvo Kokkola-Pietarsaaressa on noin puoli miljoonaa euroa. Finavia toteuttaa vuosittain runsaasti kunnossapitoinvestointeja verkostolentoasemilla ja lennonjohdossa, jotta lentoliikenteen toimintaedellytykset eri puolilla maata säilyvät kilpailukykyisinä.

Lue lisää ILS-tarkkuuslähestymisjärjestelmästä.

Ihmisiä & Ilmailua