Ohita navigaatio

Lappi kahmii uusia lentoreittejä: Norwegian aloittaa lennot Rovaniemeltä Lontooseen

Artikkeli julkaistu
17.08.2016 klo 10:07
Arkistointipäiväys
Norwegian Air lentokone lähdössä nousuun.
Matkustus
Lappi jatkaa lentoyhtiöiden lumoamista. Norwegian aloittaa suorat reittilennot Rovaniemen ja Lontoon Gatwickin välillä talvikaudella 2016–17.

19. joulukuuta alkaen Norwegian lentää Rovaniemeltä Lontooseen kahdesti viikossa joulukuusta maaliskuuhun. Reittiä lennetään maanantaisin ja perjantaisin.

– Otamme uuden lentoreitin suurella ilolla vastaan. Lappi on houkutellut talvikaudelle lukuisia uusia reittiavauksia, ja Norwegianin Lontoon-reitti on listalla merkittävä ja toivottu lisäys, sanoo johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

– Olemme iloisia, että voimme nyt tarjota Rovaniemen seudulla asuville mahdollisuuden lentää suoraan Lontooseen nykyaikaisilla ja mukavilla lentokoneilla, joissa on lennonaikainen ilmainen Wi-Fi ja lennonaikaiset suorat TV-lähetykset. Lontoosta matkustaville tulee nyt huomattavasti helpommaksi vierailla Joulupukin kotikaupungissa Rovaniemellä, joka on eksoottinen matkakohde briteille. Hyvällä onnella matkalla voi kokea myös revontulet, sanoo Norwegianin kaupallinen johtaja Thomas Ramdahl yhtiön tiedotteessa.

Rovaniemeltä lähteville matkustajille Lontoon Gatwickista on hyvät jatkoyhteydet ympäri maailmaa. Norwegianilla on talvella myös Helsingin kautta kulkevat Lontoo–Rovaniemi-lennot.

Liput ovat nyt myynnissä osoitteessa: www.norwegian.com

Lentoyhtiö toisensa jälkeen tähyää Lappiin

Lappi on houkutellut luokseen ennätyksellisen paljon uusia lentoreittejä ensi talvikaudeksi.
Lentoyhtiö Monarch lentää talvella Kittilään Manchesterista ja Lontoosta. Lufthansa aloittaa suorat reittilennot Frankfurtista Ivaloon ja tuplaa lentojensa määrän Münchenistä Kittilään. Saksalainen lentoyhtiö Germania puolestaan avaa ensi talvena peräti kolme reittiä Saksasta ja Sveitsistä Lappiin.

– Lapin matkailulle on parantuneen saavutettavuuden ansiosta odotettavissa hyvää kasvua ensi talvena. Lisäksi odotamme, että aasialaismatkustajien määrä pohjoisessa kasvaa paremman Suomi-markkinoinnin ja Helsinki-Vantaan hyvien Aasian-yhteyksien myötä, Sundelin kertoo.

Finavia on panostanut Lapin matkailuun voimakkaasti viime vuosina. Yhtiö on tehnyt Lapin lentoasemiin yhteensä 35 miljoonan euron investoinnit vuosina 2014–2016. Lisäksi Finavia on lisännyt merkittävästi panostuksia Lapin markkinointiin yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Yksi suurimmista hankkeista on ollut Rovaniemen lentoaseman kiitotieremontti.